Як позбавитися неприємного запаху у домі і очистити кухню: Лайфхаки

Чи знаєте ви, гарячою чи холодною водою краще мити скляний посуд? Які речі потрібно прати дуже обережно? Для чого призначений делікатний режим? Патріоти України дадуть відповіді на ці та інші запитання, які стосуються домашнього побуту.

Позбутися від сигаретного запаху в кімнаті можна таким чином: розкласти в різних місцях кімнати мокрі махрові рушники і відкрити вікна. Коли рушники вберуть запах тютюну, їх досить просто випрати звичайним способом.

Запах фарби добре і швидко нейтралізує сіль, розставлена в тарілках у різних місцях кімнати.

Будь-який скляний посуд можна вимити, не використовуючи побутову хімію. Спеціальні засоби легко замінить тепла вода з додаванням невеликої кількості крупної солі або оцту.

На кухні з'явився неприємний запах? Покладіть на гарячу конфорку апельсинову кірку або прокип'ятіть у відкритій каструлі воду з оцтом. А ще можна на гарячу плиту насипати трохи солі. Через деякий час кухню треба провітрити.

Пральні порошки, що містять відбілюючі засоби, придатні тільки для прання виробів з білого текстилю. Кольорові речі від таких порошків можуть посвітлішати.

Щоб порошок не застрявав і не затвердівав у тонких волокнах тканини, його краще замінити рідкими засобами для прання тонких тканин. Пральні засоби для тонких тканин можна використовувати для прання кольорових речей.

Делікатний режим прання призначений для догляду за речами з чутливих тканин. Прикладом можуть служити вироби з гіпюру або мережива.

Для того, щоб кісточки бюстгальтерів не випадали в процесі прання і білизна не псувалась, застосовують мішки для прання.

Сильно забруднені місця в одязі краще замочити попередньо перед пранням або натерти спеціальною пастою. Плями крові перед пранням потрібно випрати холодною водою. Чим раніше це зробити, тим краще відіпруться плями.

Купальні приналежності необхідно прати з використанням прального порошку після кожного купання. Справа в тому, що солона і хлорована вода ушкоджує структуру тканини. Речі псують також шкірний жир і сонцезахисні креми.

Речі з кольорових матеріалів попередньо замочувати не слід.

Бавовняні і лляні вироби потрібно прати окремо від синтетичних. На деяких речах є символи, що позначають делікатний режим прання. При такому пранні рекомендують зменшити кількість речей вдвічі, щоб позбавити чутливу тканинузайвого скручування. Вироби з еластану не можна вибілювати і кип'ятити.

Брудні речі потрібно зберігати в провітрюваному місці. Шкірні жири мають руйнівну дію на структуру тканини. Тому чим раніше ви влаштуєте прання, тим краще будуть виглядати ваші речі.

Джерело: infohome.com.ua

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...