"Голуби миру" держави, що воює: У Києві пацифісти підняли скандал через ''снайперський'' конкурс для школярів (фото)

У мережі розгорілася суперечка через урочистості з нагоди Дня гідності і свободи, який українці відзначають 21 листопада. Так, предметом для обговорень стали анонсовані змагання "Снайпер столиці", які збираються провести серед київських школярів, повідомляють Патріоти України.

Обурені мешканці Києва навперебій почали коментувати ідеологію конкурсу. Одним із перших щодо цього висловився журналіст Сергій Костеж, який звернувся до місцевої влади з проханням пояснити ідею проведення.

"КМДА, це що взагалі? Хто це у вас там завівся такий бойовий і веселий? Дуже хочеться поспілкуватися", — підписав скріншот новини про "Снайпер року" Костеж.

У коментарях до його посту користувачі мережі також негативно висловилися про ідею проведення. "Вчимося за "ДНРівськими" традиціями? Вони там теж дітей муштрують, учать стріляти", — обурилася Ксенія Пантелєєва.

Варто зазначити, що "Снайпер року" є щорічним змаганням, проте у 2018-му один із його етапів приурочили до 21 листопада — дня, коли в 2013 році почалася Революція Гідності. Про конкурс і його контекст також висловився політолог Євген Магда. На його думку, проведення такого заходу в інший день було б сприйняте громадськістю не так гостро.


У коментарях до обурених постів киян відгукнулася журналістка, яка декілька років тому знімала сюжет про конкурс. За її словами, захід не має нічого спільного з назвою, оскільки підлітки не стріляють зі зброї.

"Два конкурси: в одному розбирають і збирають автомат, в іншому на швидкість заряджають магазин. А потім усіх ведуть на полігон, дивитися, як стріляють військові. Дітям стріляти не дають... Тож "зашквару" немає, видихайте", — написала Олена Бережнюк.

На сайті Міністерства оборони України йдеться, що в квітні 2018-го також проходили етапи "Снайпера року". Змагання складалися із двох частин: теоретичної та практичної, у якій учні старшої школи тренувалися стріляти із пневматичних гвинтівок.

На офіційному сайті КМДА не уточнюється, що саме відбуватиметься цього року. Однак в прес-службі пояснили, що подія є щорічним змаганням, яке регулярно проходить із 2005 року.

"Воно покликано популяризувати серед учнів спортивно-технічні і прикладні види спорту. Організатори зазначають, що проведення таких змагань є одним із важливих і необхідних етапів у підготовці до майбутньої служби в Збройних силах України, Національної гвардії та інших силових структурах", — пояснила місцева влада.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...