Як уберегти свою дитину від знущання у садку та школі (відео)

Дитяча жорстокість шириться Україною. Підлітки цькують своїх ровесників і молодших за себе, при цьому хизуються цим у соцмережах.

Про це йдеться в сюжеті Фактів ICTV, передають Патріоти України.

"Марія жаліється, що з її молодшої сестри знущаються у школі морально, кепкують, ніби випадково скидають речі з парти, ховають форму. Говорити на камеру про це родина боїться, дівчинка навіть сестрі зізналася не одразу.

67% українських дітей стикалися з насиллям за останні 3 місяці. Такі шокуючі дані оприлюднила UNICEF. Кожна четверта дитина ставала жертвою агресії однолітків.

Фізичні та моральні цькування нині називають – булінг. Його наслідки не лише синці, а й поламні руки чи ноги, розбиті голови й навіть суіцид. Нещодавно у Київському ліцеї Максиму Чернікову однолітки переламали хребет, при цьому знімали це на відео. Без втручання дорослих проблеми булінгу не владнати.

Боротися з булінгом треба на випередження, переконані у Київському ліцеї. Тут є шкільний статут, де прописана заборона фізичному та моральному насиллю між учнями. Якщо ж хтось проявляє надмірну агресію, з ним спілкується шкільний психолог та соціальний педагог. Якщо розмови марні, батьків просять бути присутніми на уроках, поряд з дитиною.

У цькуванні не буває одного винуватого. Але є багато відповідальних. Розмовляти потрібно і з агресором, і з жертвою, і зі свідками. Іноді вистачить просто довірливої розмови.

Трапляється, що ситуація потребує серйозної реакції і батьків, і вчителів, і психологів. Важливо пам’ятати, не варто заплющувати очі навіть на найменший прояв цькування, адже він може перерости у нечувану жорстокість."

Опублікував: Олег Устименко

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...