Як виглядає "рускій рай": Фото окупованого Луганська, що жахають

Колись гарний Луганськ зараз нагадує страшне місто-привид з антиутопії.

фото: maxim-nm / ivejournal

Блогер розповів про жахливу атмосферу життя в окупованому місті .Фотографії, які опублікував блогер Максим Мирович, були зроблені взимку 2018 року його знайомими з Луганська, передають Патріоти України.

«Фотографувати було вкрай небезпечно — місцеве "МДБ" працює за принципами НКВС і відправляє кожного підозрілого на "підвал" як "українського шпигуна і диверсанта". Для того, щоб тебе оголосили диверсантом — досить просто сфотографувати смітник на очах у донощика. В цьому відношенні закони "ЛНР" набагато суворіше, ніж у "ДНР" — Луганськ живе бідніше Донецька, і місцева влада орків там набагато голодніше і зліше», – пише блогер.

Він зазначає, що сміття в Луганську перестало вивозитись вже досить давно. «Луганчани кричали "Росія, прийди!", і ось вона прийшла – правда, не у вигляді Москви з телевізора, а Омська дійсності», – підкреслив Мирович.

Центральні вулиці колись жвавого міста зараз нагадують страшне місто-привид з антиутопії. Стан міста характеризується льодяними тротуарами, горами сміття вздовж дороги, майже повною відсутністю автомобілів на занесеній снігом проїжджій частині.

Маршрутки в Луганську ходять без розкладу, кожен маршрутник може виїхати з маршруту, коли захоче, не доїхати до кінцевої і інше. На одному з фото можна побачити вбиту луганську маршрутку, в якій прямо на повороті дороги відвалилося заднє колесо.

«Одним із популярних способів "відпочинку" у луганчан є споживання алкоголю — головним чином, дешевого пива та контрафактної горілки, ввезеної з території Росії. Це дозволяє абстрагуватися від дійсності і не думати про те, що відбувається навколо. Кажуть, допомагає, особливо в поєднанні з російським і місцевим "еленерівським" телебаченням», – описує соціальну атмосферу блогер.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...