Які сюрпризи готує нам погода? Синоптики розповіли, чого чекати далі від літа

Припиняться зливи: Згідно прогнозів буде спекотне завершення літа.

За прогнозами Укргідрометцентру, 1-3 серпня буде без опадів на більшості території країни. В Україні зливи з грозами припиняться до кінця липня цього року. Про це у себе в Facebook розповіла синоптик Наталія Діденко, повідомляють Патріоти України.

Вона нагадала, що в Україні негоду викликав циклон Halina. "Циклон влітку - це зливи, грози, град і шквали. Цей шкідливий циклон починає підтискати антициклон Хельмут (на карті, - ред.), Тобто, це все повинно вже затухати", - уточнила Діденко.

За її словами, поки залишається ймовірність періодичних злив 27-28 липня. "29 липня, в неділю, трохи підсохне, прояснить. 30 липня - днем без опадів, але ввечері знову може полити. 31 липня - місцями локальні дощі вдень, а вранці і ввечері - більш-менш спокійно", - сказала Діденко. Синоптик підкреслила, що 1-3 серпня буде сонячно і спекотно. Сьогодні, 26 липня, по всій території країни очікуються дощі з грозами. На заході до +29 градусів, сході +34 градусів, півночі +27 градусів, півдні +32 градуси. У Києві повітря прогріється до +29 градусів.

27 липня дощі пройдуть на заході, півночі, центрі та півдні. На заході буде +29 градусів, сході, півночі, півдні та центрі +31 градус. У липні синоптики прогнозують абсолютний максимум температури повітря +31, +39 градусів, в Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях місцями буде +40, +41 градус.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...