"Якого біса?": У Києві розгорівся скандал через російську пропаганду в школі (фото)

Фото: ФБ


У Києві розгорівся скандал через те, що в одну зі шкіл столиці пошта доставляє науково-просвітницький журнал під назвою "Російська школа". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор навчального закладу Сергій Горбачов, повідомляють Патріоти України.

"Якого біса в українську школу "Укрпошта" приносить цю" русскомірную" макулатуру, на яку, звичайно, ми не підписувалися?" - написав він.

Горбачов підкреслив, що це макулатура не тільки за змістом, але і за видавничою якістю.

"Давати в журналі десятки сторінок практично не структурованих текстових "простирадл" без будь-якої ілюстрації - це скажений несмак, свідоцтво низького рівня інтелекту головного редактора", - зазначив директор школи.

Крім того, він уточнив, що прихильником "русского мира", головним редактором журналу, є Олександр Кондряков, колишній нардеп, обраний по мажоритарці в Севастополі.


Варто відзначити, що в "Укрпошті" вже відреагували на скандал з пропагандистським журналом.

"Це точно "Укрпошта" приносить? Чи інші кур'єрські служби? У "Укрпошти" немає функцій і відділу цензури. Це функція Мінінформполітики і СБУ (Служби безпеки України, - ред.). Вони надсилають перелік заборонених матеріалів", - заявив директор комунікацій "Укрпошти" Михайло Василенко, уточнивши, що такої доставки не було.

У свою чергу, Горбачов запевнив, що журнали дійсно приніс листоноша "Укрпошти".

"З'ясували. Цей журнал приніс листоноша разом з листом з Міністерства освіти і науки на моє ім'я. Тобто - це точно не якась інша доставка: це пройшло через поштове відділення", - написав він.

У відповідь на це Василенко пообіцяв провести службове розслідування.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...