Якою буде весна в Україні: Синоптики дали свій прогноз (інфографіка)

Весна в Україні обіцяє бути дощовою і прохолодною.

На нас чекає холодна і дощова весна. Фото: blagodat-hram.prihod.ru.

Синоптики зробили свій прогноз щодо того, якою буде весна. Вона в Україні обіцяє бути дощовою і прохолодною, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Цей рік проходить під знаком Марса, який повторюється кожні 7 років. Весна в рік Марса завжди холодніша, ніж зазвичай, і більш дощова. Така погода протримається до 20 травня, а потім нарешті прийде різке і стійке потепління, аж до спеки", - зазначив народний синоптик Леонід Горбань.

Перший місяць весни обіцяє бути холодним, дощовим і сирим. Температура повітря в перших числах буде коливатися в межах 5 градусів морозу, але вже з 8 Березня почнеться відлига. Ну а далі нас чекають погодні коливання - в середині місяця знову похолодає, до -6 ° С, а до 20-х чисел температура підніметься до +1 ° С, і далі буде йти тільки на підвищення.

Але вже з початку квітня синоптики знову обіцяють похолодання і рясні дощі. У першій половині місяця випаде 35-43 мм опадів, а друга половина буде тепла і суха. Температура повітря знову буде далека від стабільності: з 1 по 8 квітня стовпчики термометрів покажуть впевнені плюс + 5-10 ° С, а до 11 квітня потеплішає ще на пару градусів - до +15. Але далі температура піде знову на зниження, до + 7-10 ° С до 18 квітня, 19 квітня - вже +15 ° С, а з 24 числа - знову до + 9-11 ° С. Завершиться місяць досить тепло: + 12-14 градусів з ясним небом.

Останній місяць весни, за словами синоптиків, буде самим "бурхливим": на початку місяця - дощі і бурі, а до кінця - спека. Так, за першу половину травня випаде до 35-40 мм опадів, а травневі свята, швидше за все, доведеться відзначати вдома - експерти прогнозують дощі та сильний вітер аж до 5 травня. Температура повітря на початку місяця буде коливатися від +12 до +18 ° С. А в другій половині місяця різко потеплішає, і настане довгоочікуване літо - температура підскочить до +25 градусів в денний час.


У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...