"Якщо бабушка коштує 200-300 гривень на день, то військовий коштує тисячу", - волонтер про суть протестів в Києві

Однак з нормальних АТОшників на Майдані не буде жодного, оскільки військову честь за 3 карбованці не продаси, переконаний волонтер.

Учасники АТО на мітингах 15 листопада в Києві. Фото: соцмережі

Засновник волонтерської організації "Повернись живим" Віталій Дейнега стверджує, що військовим за участь у мітингах платять тисячу гривень. Про це він пише у своєму блозі на ресурсі "Обозреватель".

Колишніх військових запрошували за тисячу гривень на день постояти на цих мітингах. Якщо бабушка коштує 200-300 гривень на день, то військовий коштує тисячу. Це, щоб показати, що от бачите, АТОшники теж з нами", – зазначив Дейнега.

За його словами, нормальних і адекватних ветеранів волонтер не очікує зустріти на подібних протестах. "Є така Харківська спілка ветеранів АТО, яка сидить на фінансуванні у Кернеса. Фактично, це його кишенькова ветеранська спілка. Вона вже була поміченою на тому мітингу", – підкреслює Віталій.

Крім того, активіст додав, що також є такі добровольчі підрозділи, що воювали та повернулися – це АТОшники за викликом. "Якщо їм подзвонити та сказати, що треба зібратися на мітинг, то вони й зберуться. Це як колись "тітушки" були, тільки це "атошки". За шевронами легко буде побачити, що вони з підрозділів із сумнівною репутацією", – зауважив засновник організації "Повернись живим".

Однак, на думку Дейнеги, з нормальних АТОшників на Майдані не буде жодного, оскільки військову честь за 3 карбованці не продаси.

Нагадаємо, раніше радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт зазначив, що завдяки проплаченим мітингам у Києві реалізується операція Кремля щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...