"Янукович - це така глибоко і далеко у часі запроектована схема", - Андрухович про плани Кремля

Ми всі якось недооцінювали той фактор, що Янукович знаходився під повним контролем Путіна і Росії, вважає письменник.

Віктор Янукович. Фото:www.volynnews.com

Письменник Юрій Андрухович вважає, що президентство Віктора Януковича було частиною "запроектованої схеми" Кремля, спрямованої на розвалення України. Таку думку він висловив в інтерв'ю Радіо Свобода, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, письменник поділився враженнями від своєї поїздки у Донецьк у 2007 році. "Тоді в Києві був президент і уряд, які мене більш-менш влаштовували. Я відчував себе у своїй країні. А питання Донбас - Україна чи не Україна, не виникало, адже це була сама собою зрозуміла ситуація: це складний регіон, але, безумовно, це Україна", - сказав Андрухович.

Однак, за його словами, ситуація радикально змінилася після приходу до влади Віктора Януковича в 2010 році.

"Ми всі голосували, звичайно, проти Януковича, але при цьому мали таку надію: в гіршому випадку він прийде до влади, і він буде дрейфувати в бік такої українськості, ЄС усе одно буде з ним працювати, він дрейфуватиме в бік цієї угоди, асоціації.

Тобто наслідки не будуть такими вже поганими, як нам здавалося... А він, виявляється, додрейфувався тому, що ми всі якось недооцінювали той фактор, що він під повним контролем Путіна і Росії", - сказав письменник.

На запитання, чи вважає він, що Янукович від початку своєї каденції був під контролем Путіна, Андрухович відповів: "Тепер я вже вважаю, що його висунення в президенти ще в 2004 році, це ще вперше, перед Помаранчевою революцією, що це теж була вказівка з Москви, тому, що інакше Кучма, мабуть, на той час знайшов би якогось симпатичнішого кандидата. І той, цілком можливо, якийсь Кінах або Тігіпко, або ще хтось легко переміг би".

"У будь-якому випадку, мені здається, що Янукович - це така глибоко і далеко в часі запроектована схема", - резюмував він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...