Є низка варіантів: Адвокат пояснила, як Зайцева може уникнути покарання

Скріншот

Головна підозрювана в скоєнні смертельного ДТП в Харкові 20-річна Олена Зайцева точно отримає термін, проте є відразу кілька варіантів, які дозволять їй швидко вийти на свободу. Про це в коментарі "Обозревателю" розповіла адвокат Тетяна Іванова, повідомляють Патріоти України.

"Судимість у неї буде і термін їй дадуть - тут у мене сумнівів немає. Але термін ж можуть дати по-різному. Наприклад, засудити на п'ять років з відстрочкою виконання три роки. І вона вийде з СІЗО. Якщо за три роки вона не зробить ніяких правопорушень, то вона звільняється від відбування покарань. Виходить, що у Зайцевої всього лише той термін, що вона відсиділа в СІЗО", - зазначила адвокат.

"Або, поки буде йти суд, вона відсидить у СІЗО рік. Їй дадуть з усіма пом'якшуючими обставинами менше терміну передбаченого статтею. Така можливість теж є у судді. А можуть дати три-чотири роки, відправлять її в колонію, а вже з половини терміну можна подавати на умовно-дострокове звільнення. І скоро її випустять в зв'язку з тим, що у неї в СІЗО не було ніяких зауважень. Варіантів є маса", - пояснила Іванова.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...