Є відмінності: Як чорний шоколад впливає на організм жінок і чоловіків

Хто не любить шоколад? Напевно, тільки той, хто ще не пробував справжній, якісний продукт або не зміг визначитися з вибором, повідомляють Патріоти України.

Дійсно,якому краще віддати перевагу: білий, молочний, чорний шоколад? Користь і шкода найбільш популярних у світі ласощів давно вивчені.

Як чорний шоколад впливає на жінок?

Здатний полегшити ПМС, зменшити дискомфорт при менструації. Знизити в рази ймовірність розвитку цукрового діабету. Чинить протизапальний ефект. Допомагає захиститися від захворювань серця. Приводить у норму рівень холестерину.

Мінімізує вироблення кортизолу (гормону стресу), одночасно стимулюючи виділення ендорфіну (гормону радості). Поліпшує кровообіг і запобігає утворенню тромбів. Притуплює почуття голоду під час дієти. Нормалізує тиск (з цією метою можуть впоратися 30 г шоколаду щодня).

Вагітним і жінкам, які годують дітей, вживати шоколад потрібно з обережністю. По-перше, він висококалорійний. По-друге, може спровокувати алергію. Проте в невеликих кількостях ласощі не зашкодять.

Застосування шоколаду в косметології дає приголомшливі результати: тонізує, підтягує, загоює і живить шкіру. Крім того, шоколадні маски мають омолоджуючий ефект. А обгортання позбавляє від проявів целюліту.

Як чорний шоколад впливає на чоловіків?

Вплив шоколаду на чоловічий організм було ретельно вивчено в Каролінському медичному інституті (Швеція). Вченими було доведено: шоколад поліпшує показники крові, що значно зменшує ризик тромбозів і атеросклеротичних утворень. Крім того, він гарантує зниження ризику алкоголізму - для досягнення істотного ефекту організм повинен отримувати достатню кількість сальсолінолу (один з компонентів какао). Підвищує стресостійкість і має загальний благотворний вплив на стан нервової системи - помітно покращує якість життя.

Нормалізує рівень артеріального тиску і знижує холестерин. Запобігає захворюванням серця - ризик інсульту або інфаркту скорочується на 15 відсотків при регулярному вживанні гарячого шоколадного напою (до 50 мл у день). У какао-бобах є натуральний афродізіак, який здатний відновити потенцію, підвищити лібідо і збільшити тривалість статевого акту. Гарантує підвищення активності та життєздатності сперматозоїдів, а також стимуляцію вироблення тестостерону за рахунок цинку в складі шоколаду.

Шоколад краще виключити зі свого раціону при наявності таких захворювань: цукровий діабет; сечокам'яна хвороба (є ймовірність утворення каменів у нирках); мігрень (можливо посилення стану через звуження судин); алергія; порушення обміну речовин.

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...