Єдиний концерт: У Києві виступить знаменита співачка, яку нагородила британська королева

Емма Кіркбі належить до двадцятки кращих сучасних сопрано світу.

Емма Кіркбі. Фото:intoclassics.net

До Києва приїде британка Емма Кіркбі - одна з найзнаменитіших співачок світу. Вона має дати єдиний концерт. Про це пише gazeta.ua, передають Патріоти України.

Королева Єлизавета ІІ вручила співачці спеціальну нагороду для найбільш впливових музикантів світу Queen's Medal of Music. Канал BBC вніс Емму в двадцятку кращих сучасних сопрано світу.

Емма Кіркбі закінчила Оксфорд. В молодості співала в різних хорових групах. З середини 1970-х почала виступати з ансамблем старовинної музики і згодом стала однією з найбільш неординарних виконавців в своєму жанрі. Зараз голос і манеру виконання Емми Кіркбі називають еталонними для англійської музики бароко.

В Україну співачка приїжджає в рамках підготовки до масштабного проекту - постановки барокової опери Генрі Перселла "Дідона і Еней". Її прем'єра запланована на кінець жовтня - початок листопада в Києві, Львові та Сумах.

22 вересня в приміщенні Педагогічного університету імені Драгоманова відбудеться відкрита зустріч з Еммою Кіркбі, модератором якої виступить музичний критик Люба Морозова.

22-23 вересня співачка проведе майстер-класи з вокалу для учасників постановки. 24 вересня дасть єдиний концерт в Києві з програмою "Sweeter than Roses: лондонські пісні XVII століття" в стінах Кірхи Святої Катерини (Лютеранська, 22), яка була зведена в 19 столітті.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...