Єдиний маркер: Мухарський розказав, як і чому перейшов на українську мову

Музикант зазначив, що підтримує недавно зареєстрований закон про мови, який пропонує "сувору українізацію".

Антон Мухарський. Фото: mediananny.com

Український артист Антон Мухарський вважає, що єдиним маркером держави є українська мова. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Укрінформ", повідомляють Патріоти України.

"Якщо запитати у самих російськомовних хлопців, які воюють, то вони скажуть: "Вводьте в дію закон, ми будемо першими, хто буде виступати "за"!". Я в цьому впевнений, тому що знаю ситуацію з тилів. Зрозумійте, що єдиний маркер України – це українська мова, там, де вона звучить з радіо, телебачення, звідусіль, це і є Україна", – сказав артист.

На думку Мухарського, саме мовне середовище створює захисну "інтелектуально-ментальну хмару", мовою людина маркує свою територію.

"Я, Антін Мухарський, русифікована тварюка, українізувався зусиллям волі, тому що зрозумів: якщо я хочу вижити в цій країні, я повинен освоїти і усвідомлено перейти на українську мову, щоб маркувати себе як українця", – підкреслив він.

На думку Мухарського, всі українці покинули зону АТО і виїхали на підконтрольну територію. А там – дати ще півроку на переселення в Україну для тих, хто захоче. А потім обгородити окуповані території високим парканом з вежами та охороною.

"Це (зона АТО, – 24) заражена територія, там чума. Ось як раніше заражені чумою міста обгороджували, так і зараз треба зробити", – вважає музикант.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...