"Євробачення-2018": Стало відомо, які країни будуть виступати в першому, а які в другому півфіналі (відео)

Офіційна церемонія відкриття Євробачення-2018 традиційно відбудеться за шість днів до фіналу пісенного конкурсу, у неділю, 6 травня.

Скріншот

Відбулося жеребкування, за результатами якого стало відомо, які країни будуть представлені в першому, а які - в другому півфіналі Євробачення-2018, повідомляють Патріоти України.

Воно пройшло в мерії Лісабона, міста, що є господарем цьогорічного конкурсу, 29 січня о 14:00 за Києвом. Під час церемонії Київський міський голова Віталій Кличко передав символічний ключ пісенного конкурсу меру Лісабона Фернандо Медіні (Fernando Medina).

Ведучим заходу була Сільвія Альберто (Sílvia Alberto) та Філомена Каутела (Filomena Cautela), дві із чотирьох ведучих майбутніх шоу Євробачення-2018. За результатами жеребкування представник України виступить у другому півфіналі.

Країни "Великої п’ятірки" (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Велика Британія) і країна-господарка цьогорічного конкурсу - Португалія тепер знають час свого виступу. За правилами Євробачення вони автоматично потрапляють до фіналу.

Наступним етапом церемонії став розподіл решти країн-учасниць між двома півфіналами Євробачення-2018. А от порядок виступів учасників, як і у попередні роки, визначили продюсери шоу. Місцем проведення заходу буде Музей електроніки в Лісабоні. А традиційна червона доріжка цього року буде синього кольору.


"Там буде жорстка версія": Нардеп розповів про консульські послуги для військовозобов'язаних

четвер, 18 квітень 2024, 8:30

Представник української делегації в ПАРЄ, яка працює з правами людини, висловився про необхідність надання можливості українцям справедливо користуватися консульськими послугами, щоб запобігти масовим відмовам від громадянства. Про це йшлося в коментар...

Вчені розповіли, до якого максимального віку можуть дожити люди

четвер, 18 квітень 2024, 8:24

Люди споконвіку намагалися вигадати спосіб боротьби зі старінням та смертю. Тому протягом історії максимальна тривалість життя постійно зростала завдяки покращенню умов життя, медицині та гігієні, передають Патріоти України. Проте й досі наукова спіль...