"Їй було гірше за всіх": Страшні подробиці смерті дівчинки через отруєння у таборі під Києвом

Восьмирічна гімнастка Маргарита Лукашук, яка в липні отруїлася в дитячому таборі "Славутич", померла через несвоєчасне надання їй допомоги, повідомляють Патріоти України.

"Дівчинка отруїлася в таборі разом з ще 11 дітьми. Але їй було гірше всіх, вона втратила сили і багато спала, в цей час їй не надавалася допомога. Тому в організмі наступили такі незворотні процеси", - розповіла адвокат батьків дівчаток Оксана Соколовська.

Керівництво табору "Славутич" заявляє, що дівчинка отруїлася йогуртом, який тренери забрали у дітей напередодні ввечері і видали тільки на інший день. Але в Держспоживслужбі нам повідомили, що в йогурті нічого підозрілого не виявили. Зате знайшли хлориди в воді кулера, з якого діти пили воду.

За словами адвоката Соколовської, цю воду взагалі не можна було пити. "А на кухні виявили сальманелез і стафілокок. І це не перше отруєння дітей в цьому таборі. У минулому році був подібний випадок, проте таких важких наслідків не було. Директор табору повирішував всі питання з прокуратурою, і "Славутич" продовжив роботу", - каже Соколовська.

Нагадаємо, інформація про отруєння в "Славутичі" з'явилася на початку липня. Тоді погане самопочуття проявилося у 12 дітей, але тільки в однієї дівчинки отруєння проявилося в особливо важкій формі.

Восьмирічну Маргариту з табору не госпіталізували, а її батьків запевняли, що стан дитини стабільний. Однак вже до кінця дня дівчинка впала в кому і її екстрено відвезли в реанімацію. Через два місяці вона померла, не виходячи з коми.

Джерело: Обозреватель

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20