"Їхали козаки": Музиканти розповіли про гімн збірної України на Євро-2016 (відео)

Пісні вдалося випередити такі хіти всеукраїнського масштабу, як "Вставай" у виконанні "Океану Ельзи" та "Червона рута".

Рок-гурт "Тінь Сонця". Фото: скрін відео

Музиканти рок-гурту "Тінь Сонця" розповіли про пісню "Їхали козаки", яка стала гімном збірної України на чемпіонаті Європи-2016 у Франції. Про це йдеться в сюжеті програми "Спорттижневик" на каналі "Київ", зазначають Патріоти України.

Лідер групи Сергій Василюк пояснив, що всупереч усталеній думці, пісня не є народною, а її автором є Кирило і Валентин Момоти з Дніпродзержинська.

За словами соліста групи, їх перемога була чесною, не дивлячись на те, що пісні вдалося випередити такі хіти всеукраїнського масштабу, як "Вставай" у виконанні "Океану Ельзи" та "Червона рута" - багато в чому завдяки тому, що фонограму композиції використовує відомий український боксер Олександр Усик, який виходить під неї на свої бої.

"Те, що ця пісня популярна серед уболівальників, це точно. Вони її витягли з номінації "інший варіант" і потім в подальшому продовжили голосувати за неї. Зрозуміло, що "Океан Ельзи" набагато популярніші від нас, але ця пісня полюбилася багатьом людям, і якщо вона приносить перемоги Олександру Усику, то мені було б приємно як давньому шанувальнику українського футболу, щоб вона принесла успіх і збірній України", - зазначив Василюк.

Нагадаємо, на Євро-2016 українці проведуть мінімум 3 матчі - на стадії групового турніру вони зустрінуться зі збірними Німеччини (12 червня), Північної Ірландії (16 червня) і Польщі (21 червня).


Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...