Їли не сало з кулішем: Сенсаційна правда про українських козаків, якої не знали досі (відео)

Телеканал "1+1" відзняв третій цикл проекту "Україна, повернення своєї історії". У цьому фільмі команда автора Акіма Галімова разом з істориками досліджувала часи козацтва, повідомляють Патріоти України.

Устриці, вареники з чорнилом каракатиці та ікра - це історична правда, якої ми не знали. Ось саме таким був обід козака, а не сало з кулішем, як традиційно ми собі це уявляємо

Українські гетьмани мали власний двір, як європейські монархи, що там був штат придворних слуг, вельмож, що вони мали власну гвардію. Шаровари - це ще один міф. Козаки вдягалися за останньою європейською модою.

Знімальна група працювала у шести країнах. Найтяжче, згадують, було у Росії. Там шукали скриню із серцем останнього українського гетьмана Кирила Розумовського. Копію зробили спеціально для фільму. У подібних скринях зберігали серця англійських і французьких королів. Могилу із серцем у Батурині відкрили 1927 року і відтоді серце зникло.

Команда фільму отримала декілька дуже ґрунтовних доказів про те, що існує спеціальне секретне російське сховище, яке називається "Гохран". Частина найцінніших речей, українських речей, які були пов’язані саме з іменами видатних правителів були заховані там назавжди.

Авторам фільму вдалося знайти тунель, який веде до церкви усипальниці Богдана Хмельницького в Суботові. Вважається, що саме там гетьман сховав свої скарби, поміж яких мала бути і його булава. Те, що вона зберігається у Варшаві - це теж міф.

Протягом віків українську історію не просто крала Російська імперія, вона її руйнувала, а людям нав'язувала свою версію подій.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...