Інтенсивність вибухів зменшилась: У Балаклії сапери почали розмінування території, прилеглої до арсеналу

Зранку була проведена авіаційна розвідка місцевості для виявлення осередків пожежі.

Скріншот

На місці надзвичайної події у Балаклії Харківської області інженерно-саперні підрозділи ЗСУ розпочали розмінування території, прилеглої до майданчиків з озброєнням. Про це інформує у п'ятницю прес-служба Міноборони України, передають Патріоти України.

Зазначається, що станом на 8 годину 24 березня інтенсивність вибухів на місці надзвичайної події у Балаклії значно зменшилася.

Зранку була проведена авіаційна розвідка місцевості для виявлення осередків пожежі. Також проведено інженерну розвідку. На місце події прибули сили інженерно-саперних підрозділів Збройних сил України.

Наразі вони розпочали розмінування території, прилеглої до майданчиків з озброєнням, та перебувають в готовності до розмінування території складів.

Як повідомлялося, вночі 23 березня почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області.

На арсеналі площею 368 га зберігалося 138 тисяч тонн боєприпасів. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про диверсію. Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону у зв’язку з цим.

У Балаклії проводилася евакуація громадян. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускав, що пожежа на складах зберігання боєприпасів біля Балаклії Харківської області може тривати до 7 днів.

Метеозалежним приготуватись: Попереду кілька днів важких магнітних бур

четвер, 18 квітень 2024, 7:15

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-20 квітня 2024 року . Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу...

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...