Йому аплодували стоячи: Помер видатний український співак (фото, відео)

4 вересня на 76 році життя помер відомий співак, народний артист України, лауреат Національної премії України, професор кафедри оперного співу Національної музичної академії ім. Чайковського Роман Майборода, повідомляють Патріоти України з посиланням на Національну музичну академію ім. Чайковського.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, колегам і учням покійного», — йдеться в повідомленні. Причина смерті співака не називається.

Прощання з артистом відбудеться 6 вересня у фойє бельєтажу Національної опери України з 11.00 до 12.30. об 13.00 — відспівування у Володимирському соборі Києва.

Роман Майборода — син композитора Георгія Майбороди та племінник композитора Платона Майбороди. Роман — один з представників української вокальної школи. Його баритон, який чарував своїм тембром, звучав на найпрестижніших оперних сценах світу, його таланту аплодували стоячи.

А в останні роки Роман Майборода вів вокальні майстер-класи у ряді зарубіжних консерваторій. Роман Георгійович працював викладачем Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського. Своїми успіхами зобов’язані роботі з ним багато провідних майстрів сучасного українського вокального мистецтва.

Він був лауреатом Всесоюзного конкурсу вокалістів імені Глінки у Вільнюсі, Міжнародного конкурсу в Тулузі, а також був володарем гран-прі і золотої медалі Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків. Співав в операх Верді в Ризі, Талліні та Варшаві. Сцену залишив у 2012 році.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...