Дізнайся, як приготувати в'ялені помідори, і запасись ними для створення вишуканих страв італійської кухні. Рецептом в'ялених помідорів у духовці з тобою поділяться Патріоти України.
Не зовсім звичні для нашої кухні в'ялені помідори набули величезної популярності в Італії. Такі помідорчики смачні й самі по собі, але додані у різноманітні страви, вони привносять пікантну нотку і милу різноманітність.
Спробуй "подружити" в'ялені помідори з пастою, піцою, салатами, рибою, м'ясом. Та й просто шматочок свіжого хліба із в'яленими помідорами - чудова і несподівана закуска.
В'ялені помідори
Інгредієнти:
1 кг помідорів (сливка),
2 зубки часнику,
200-300 мл олії,
сухі трави і спеції за смаком: розмарин, орегано, базилік, чебрець, петрушка, кріп,
чорний мелений перець за смаком,
кухонна сіль за смаком.
Як приготувати в'ялені помідори в духовці:
Щоб приготувати смачні в'ялені помідори, вибирай стиглі, м'ясисті плоди, непогано підходять для цих цілей помідори сорту "сливка".
Помідори помий і обсуши. Поріж на половинки, а великі - на четвертинки.
З помідорів виріж плодоніжки, видали сердцевинки з насінням, оскільки з ними помідори готуються трохи довше і мають вже інший смак. Їх, до речі, можна не викидати, а використовувати паралельно для приготування інших страв, наприклад, або .
Деко застели папером для випічки і розклади на ньому помідори щільно одне до одного. У міру висихання помідори значно зменшаться за розміром. Кожну часточку помідора посоли, поперчи і змасти олією.
Відправляй деко з помідорами у розігріту до 60-100°C духовку на 5-8 годин. Чим більші шматочки, тим довше вони в'ялитимуться. Щоб волога випаровувалася швидше, дверцята духовки можна трохи відкрити. Протягом цього часу стеж за станом в'ялених помідорів і за необхідністю регулюй температуру, щоб вони не згоріли.
Готові помідори мають бути трохи вологими, не пересушеними і легко гнутися, а не ламатися. Дістань в'ялені помідори з духовки і остуди.
На дно невеликої чистої банки налий 1-2 ст. ложки олії. Поклади трохи сухих трав і нарізаний тонкими часточками зубчик часнику.
Наповни банку приблизно на 1/3 в'яленими помідорами, потім залий їх олією і поклади спеції і часник. Повторюй, чергуючи, ці шари, поки банка не наповниться.
Помідори у банці трохи утрамбуй і залий олією так щоб вона повністю їх покривала, інакше помідори в'ялені можуть зіпсуватися при тривалому зберіганні.
Закрий банку кришкою і постав у прохолодне темне місце на тиждень, щоб помідори настоялися і просочилися олією і ароматом спецій. Чим довше постоять в'ялені помідори, тим вони будуть смачніше.
Також можна зберігати в холодильнику в'ялені помідори на зиму. Закатувати не потрібно. Помідори можуть зберігатися близько 6 місяців. Смачного!
Експерти попереджають, що багато хто з нас робить деякі поширені помилки з опаленням взимку, які можуть призвести до збільшення наших рахунків, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо, передають Патріоти України. На щастя, цих помилок можна уникнути, зеко...
За даними слідства, обвинувачена протягом 2023–2025 років повідомляла у чаті "Погода по місту Кременчук" про пересування військових ТЦК та поліції біля магазинів, ринку, вокзалу, дитсадка та інших локацій. Чат налічує понад 31 727 користувачів, передаю...