Юний герой: У Києві школяр врятував жителів п’ятиповерхівки від масштабної пожежі

Вогонь виник в одній із квартир на 5-му поверсі і швидко перекинувся на дах будинку.

Фото: ФБ

На початку травня в Києві 15-річний підліток врятував мешканців п’ятиповерхового будинку на пр. Комарова, 14. Він оповістив всіх мешканців про задимлення і викликав пожежників, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДСНС Києва у Facebook.

До служби порятунку 101 надійшов виклик про пожежу. Приїхавши на місце події, рятувальники застали мешканців будинку на вулиці, тому відразу ж приступили до гасіння пожежі.

У той день ніхто не постраждав. Але все могло закінчитися гірше, якщо б не хлопець, який, незважаючи на сильне задимлення в під’їзді, самостійно пробіг по поверхам будинку і сповістив мешканців стуком у двері.

Він вивів людей на вулицю і просто пішов додому. Про подвиг хлопця стало відомо вже пізніше, коли співробітникам ДСНС про нього розповіли вдячні жителі.

Героєм виявився 15-річний Андрій Буртовий. В той день він разом з однокласниками повертався зі школи і побачив пожежу. Сильний дим валив з останніх поверхів одного з під’їзду 5-поверхового будинку, тому не всі мешканці могли його побачити з вікон.

– Прибігши до під’їзду, я зрозумів, що більшість мешканців не знають про пожежу, тому вирішив їх попередити. Всередині під’їзду було багато диму, особливо на 5-му поверсі. Закриваючи обличчя від диму, я почав стукати в кожні двері і розповідати людям про вогонь. Страшно тоді не було, думав тільки як швидше сповістити людей. Переконавшись, що зробив все можливе і жителі вийшли на вулицю, я пішов додому. Подяки не очікував. Всі здорові і щасливі – це головне, – розповів він

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...