Кабмін плодить злидні: Сакварелідзе розповів, чому нічого не змінюється

Корупційні ризики в роботі прокуратури досі не зняті. Драма ситуації в тому, що навіть там, де створені передумови для реформ, без залучення додаткових коштів, чи то зумисно, чи через короткозорість, уряд "висмоктує" все.

Давид Сакварелідзе. Фото:7www.interpressnews.ge

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе впевнений, що без підтримки і розуміння уряду неможливо буде залучити професійних юристів на ставку в 2 700 грн, а особливо керівників. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Ліга.net, повідомляють Патріоти України.

Сакварелідзе, зокрема, пояснив: "Ми скоротили чотири тисячі прокурорів у цьому році, а також керівні посади, урізали кількість районних прокурорів, їхніх заступників, відділів, і за рахунок цього хотіли перерозподілити зарплати на діючих працівників. Але їх урізав уряд".

За його словами, таким чином корупційні ризики в роботі прокуратури не зняті. "Фінансова мотивація не єдина в роботі прокурора, і особливо в процесі самоочищення від корупції. Але це обов'язковий фактор для того, щоб люди нормально себе почували, були забезпечені, щоб не переживали про звичайні життєві питання", - підкреслив заступник генпрокурора.

"Будь-яка реформа - це комплекс дій. Потрібна політична воля, потрібне розуміння, що яку б систему не придумали Давид і його команда, що б вони не прописали - завжди є ризик того, що хтось може це все перекреслити", - підсумував Сакварелідзе .

Причини нещасного випадку поки невідомі: У Запорізькому цирку акробати зірвалися з п'ятиметрової висоти (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:51

У Запорізькому цирку стався нещасний випадок. Під час виступу акробати зірвалися із п'ятиметрової висоти. Відео опублікували місцеві пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що в дівчини струс мозку, а хлопець зламав ногу. Наразі більше под...

Містяни були неабияк вражені: У центрі Ужгорода помітили косулю (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:14

У центрі Ужгорода помітили косулю. Дика тварина неабияк здивувала містян. Про цю подію повідомив журналіст Віталій Глагола та оприлюднив відео, передають Патріоти України. "Косуля в центрі Ужгорода! Тварину помітили біля пішоходного мосту о 10 годині р...