Кара з неба: У Росії випав дощ з клопів (фотофакт)

В Якутії, на території Алтанського наслега, виявили невідомих комах, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Мінекології Якутії.

Зазначається, що інформація про невідомих комах надійшла до інспекції охорони природи 28 серпня. Екологи направили зразки комах на дослідження в інститут біологічних проблем кріолітозони в Якутську.

Вчені-ентомологи повідомили, що це клопи-гребляки з сімейства Corixidae (це більш дрібний водний клоп, - ред.). Вони припускають, що причиною появи клопів могли стати так звані "коріксидні дощі", які спостерігалися в Центральній Якутії у 1917-20 роках.

"У 1917-20 роки реєструвалися випадки, коли безліч клопів сімейства коріксід вночі летіли на світло ламп і падали на землю у вигляді дощу. Цей рідкісний випадок повторився ще в кінці літа 1994 року в с. Амга. Приблизно в цей же час люди бачили мільйони міріад коріксід в 6 кілометрах від селища. Зараз якраз в цей час у них сезон міграції, для людей не становлять небезпеки", - повідомили вчені.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...