Карма? У Росії прогримів потужний вибух на хімзаводі (фото, відео)

У Ленінградській області Росії 16 січня на хімічному заводі стався вибух. Подія трапилася у місті Кінгісепп на заводі "Поліпласт". Вибух був такої сили, що вікна вибило навіть у будівлях, які розташовуються за кілометр від цього місця, повідомляють Патріоти України.

"Так рвонуло, що в нас у квартирі стіни на 5 см хитнулися у сторону і на місце повернулися. На моїх очах. Жах! Думала, напевно, землетрус почався", – повідомили очевидці. На місце НП приїхало багато авто рятувальників та карети швидкої допомоги.

В адміністрації Кінгісеппського району повідомили, що в результаті вибуху впала частина цеху з виробництва хімічних добавок на площі 50 кв. м.

За даними прес-служби уряду Ленінградської області, під час вибуху пошкодження отримали чотири людини – вони госпіталізовані. У той же час очевидці заявляють про п'ятьох постраждалих.

Головний лікар Кінгісеппської міжрайонної лікарні ім. Прохорова Зінаїда Корончевська підтвердила, що постраждало п'ять робочих.

"Надійшло в приймальне відділення було п'ять чоловік, всі вони легко поранені. Двоє госпіталізовані. Три людини відправлені на амбулаторне лікування. Проведена первинна хірургічна обробка та надано допомогу. Двоє залишені під наглядом, тому що осколкові рани цеглою, склом - необхідно поспостерігати, провести додаткове обстеження", - повідомила вона.

За її словами, найближчим часом постраждалі будуть виписані.

Попередньо встановлено, що вибух стався в ході проведення монтажних робіт через порушення техніки безпеки.

"Попередньо в результаті попадання іскри від болгарки сталася детонація селітри, що знаходиться в будівлі", - повідомив губернатор регіону Олександр Дрозденко.

У МНС додали, що вибухнула установка по сухому змішуванню бетону. "Вибух стався в цеху на установці по сухому змішуванню бетону. Зміну з 72 осіб евакуйовано повністю", - повідомили рятувальники.

У постраждалих від вибуху на тілі легкі поранення, зазначили у відомстві. "Всі постраждалі - три людини з сусіднього будинку. У них порізи уламками скла", - додали в МНС.

Рятувальники заявили, що пожежа повністю погашена, площа горіння склала 50 квадратних метрів.

Слідком РФ вже почав кримінальну справу про порушення правил безпеки.

"Порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 217 КК РФ (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних об'єктах)", – повідомили правоохоронці.

Зазначається, що вибух стався на території ТОВ "Поліпласт Північний Захід", розташованому в промзоні "Фосфорит" у місті Кінгісепп Ленінградської області. Завод займається виробництвом хімічних добавок для бетону та сухих будівельних сумішей.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...