Катували і тримали у сараї: Жахлива історія рабства в Україні (фото)

У сироти, котрого продали як худобу його вихователі діагностували побої і перелом чотирьох ребер. Інтернат, де виховувався постраждалий, за свідченнями жертви регулярно приторговує "живим товаром".

Ілюстрація: styler.rbc.ua

Поблизу м. Умань, що на Черкащині, на одній із заправок поблизу траси виявили сильно побитого хлопця, який стверджував, що втік з рабства. 25-річний Степан розповів свою історію попутникам по дорозі до столиці. Про це написала на своїй сторінці у Facebook Яна Сікорська, повідомляють Патріоти України.

"На одній із заправок біля траси він попросив моїх друзів підвезти його до Києва. Вони розговорилися, і ось що нам відомо: після дитячого будинку він проживав у спеціалізованому інтернаті, де одна керівна особа забрала документи і пенсійні картки у таких, як Степан" , - написала дівчина.

Крім цього, жертва розповіла, що вихованців інтернату "роздали в рабство тим, кому потрібна робоча сила". "Степан близько двох років жив у сараї, каторжно працював, його годували раз на день і розбили йому телефон. Разом з ним там перебувала жінка, яку одного дня кудись вивезли і після цього не бачили", - додала Яна Сікорська.

Хлопцеві вдалося втекти після того, як двоє людей, які утримували його, сильно побили Степана. У нього діагностували побої і перелом чотирьох ребер.

"Скориставшись п'яним станом своїх "господарів", Степан втік. Тиждень він бродив по лісах і трасах, поки на заправці не натрапив на людей, які йому допомогли. Друзі оформили його в одну з лікарень Києва, де його прооперували і встановили дренаж", - пояснила дівчина.

Як розповіла автор посту, лікарі зробили позначку в медичній карті хлопця про необхідність прибуття поліції. Однак станом на 12:45 12 червня, за словами дівчини, правоохоронці до Степана не приїздили. Також Яна Сікорська зазначила, що інтернат, в якому раніше проживав Степан, знаходиться в Умані. Постраждалий стверджує, що у схожому полоні в різних місцях можуть перебувати ще близько 10 осіб з різними групами інвалідності.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...