Хай скрепи заздрять: Ракету з українським двигуном успішно запустили у космос (відео)

З космодрому Куру у Французькій Гвіані 22 березня о 03:50:35 за київським часом пройшов успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega з українським двигуном. Ракета вивела на орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі PRISMA вагою 879 кг, повідомляють Патріоти України.

Блок маршового двигуна РД-843, який використовується в руховій установці 4-го ступеня РН Vega, розробило КБ "Південне". Двигун серійно виготовляє ДП "ВО Південний машинобудівний завод".

Ще із квітня 2010 року були виготовлені і відправлені 16 льотних моделей БМД. 14 з них уже успішно виконали своє призначення під час пусків з космодрому Куру у Французькій Гвіані. За цей час РН Vega з українським двигуном вивела на орбіту 29 супутників. 2017 року був укладений черговий контракт на виготовлення ще 20 блоків маршового двигуна РД-843.

Особливістю БМД РД-843 є можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень). Завдяки цьому забезпечується розведення супутників на різні орбіти. Зараз тривають роботи щодо поліпшення характеристик двигуна з метою розширення діапазону виведених корисних навантажень, наголосили на підприємстві.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...