Хакери напали на найбільшу в світі криптовалютну біржу: Збиток оцінюється в десятки мільйонів доларів

Гонконгська криптовалютна біржа Bitfinex 2 серпня повідомила про призупинення всіх операцій через хакерську атаку.

Хакери зламали одну з найбільших в світі кріптовалютних бірж. Фото: zn.ua.

Курс біткоїна до долара впав на 5,3% на торгах у Токіо 3 серпня, збільшивши до 13% своє дводенне падіння після злому хакерами однієї з найбільших у світі криптовалютних бірж Bitfinex, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Гонконгська криптовалютна біржа Bitfinex 2 серпня повідомила про призупинення всіх операцій через хакерську атаку. Злому, за її повідомленням, зазнали лише біткоїн-гаманці користувачів, з яких хакери викрали 119,756 біткоїнів, або близько $65 млн за курсом на день інциденту.

До розслідування події підключилися правоохоронні органи.

Компанія пообіцяла під час розслідування розглянути різні варіанти відшкодування клієнтських втрат. У результаті інциденту ринкова капіталізація криптовалюти знизилася цього тижня на $1,5 млрд, йдеться в дослідженні CoinDesk.

Ситуація змушує згадати реакцію ринку на злам у лютому 2014 року токійського Mt. GOx, найбільшого в світі на той момент обмінника біткоїнів. Через тиждень після атаки хакерів біржа подала заяву про банкрутство. Вартість біткоїна в результаті впала на 30%.

Bitfinex сьогодні є третьою за популярністю біткоїн-біржею, її щоденний обсяг торгів становить близько 16 000 BTC (близько $3,7 млн). У травні минулого року компанія попередила клієнтів про можливу атаку на свій «гарячий» гаманець і рекомендувала користувачам не вносити кошти до закінчення розслідування. За заявами компанії, втраті клієнтських коштів тоді вдалося запобігти.

Більшого поєдинку в боксерському житті вже не буде: Усик розповів, чи завершить кар'єру після об'єднавчого бою з Ф'юрі

четвер, 16 травень 2024, 11:43

Чемпіон світу за версіями WBO, WBA та IBF у суперважкій вазі українець Олександр Усик заявив, що не планує завершувати кар'єру найближчим часом. За словами українця, незалежно від результату бою з володарем титулу WBC британцем Тайсоном Ф'юрі, він збир...

Хто буде відповідати за неявку військовозобов'язаних працівників підприємств до ТЦК: У Раді дали відповідь

четвер, 16 травень 2024, 11:25

Під час мобілізації в Україні після 18 травня керівники підприємств відповідатимуть за неявку своїх військовозобов'язаних працівників до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Член Комітету Верховної Ради з питань національної б...