Хакери з Росії намагаються зірвати соцвиплати напередодні Нового року в Україні, - РНБО

Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розміщеного в РФ.

Хакерські атаки на сайти українських державних органів, які відбувалися протягом останнього часу, координувалися з Росії. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його словами, атаки на ресурси органів держвлади, об'єктів критичної інфраструктури та установ недержавного сектора координувалися з єдиного центру. "Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розміщеного в РФ", - сказав Туричнов, додавши, що атаки здійснюються з використанням комп'ютерних мереж, розташованих в різних країнах.

Секретар РНБО додав, що хакери намагалися розхитати фінансово-банківський сектор напередодні свят. "Одна з головних завдань кібер-злочинців полягала в дестабілізації фінансово-банківського сектора України напередодні Нового року, що має привести до зриву кампанії по соціальних виплатах, ускладнити функціонування провідних державних установ і блокувати бюджетний процес", - наводить слова Турчинова його прес-служба.

Він підкреслив, що завдяки зусиллям фахівців кіберпідрозділи Держслужби спецзв'язку і захисту інформації України, СБУ та Нацполіціі функціонування уражених комп'ютерних систем оперативно відновили. Ресурси, підключені до державної системи кіберзахисту, не постраждали в результаті атак.

Також Турчинов нагадав, що через недостатнє фінансування велику кількість інформаційних ресурсів державних органів досі не підключені до цієї системи. "Зокрема, в 2016 році з передбачених на ці цілі коштів не було виділено ні копійки через блокування парламентом рішення щодо наповнення спеціального фонду Державного бюджету за рахунок конфіскованих коштів", - підкреслив секретар РНБО, закликавши виділити кошти на розвиток державної системи кіберзахисту в держбюджеті на наступний рік.

Питання зміцнення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів в умовах гібридної війни з боку РФ розглянуто на засіданні Національного координаційного центру кібер-безпеки за участю керівництва уряду України.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...