Халатність чи злий умисел? На арсеналі в Балаклії знову сталася пожежа

До локалізації пожежі "залучено два пожежні танки та інженерну машину розгородження".

Фото: Твіттер

У Балаклії Харківської області сталася пожежа на військовій базі після планового підриву снарядів. Про це пише користувач Слобожанин в Twitter, повідомляють Патріоти України.

"В Балаклії знову чутні вибухи. Можливо, горить військова база. Кажуть, що про вибухи попереджали. Паніки як такої на вулиці не видно, але 80% людей на телефонах", - повідомив він.

Він додав, що після планового підриву боєприпасів стався неконтрольований ланцюг вибухів і відбулося загорання. У Міноборони заявили, що у Балаклії загорілася суха трава на колишній територій арсеналу.

"Внаслідок загорання сухої трави на колишньої технічної території 65 арсеналу, де тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минуролічної надзвичайної події, розпочалась пожежа", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в коментарі "112 Україна" керівник управління зв'язків із громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник підтвердив, що внаслідок загорання в Балаклії сталися поодинокі вибухи снарядів.

У відомстві додали, що до локалізації пожежі "залучено два пожежні танки та інженерна машина розгородження". "Особовий склад, який залучався до робіт з розмінування у складі - евакуйовано", - додали в Міноборони.

Щодо евакуації місцевого населення інформації не було, але в прес-службі додали, що "військовослужбовці вживають заходи для убезпечення місцевих мешканців". В минулому році у Балаклії сталася серія вибухів на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста. Тоді була оголошена евакуація жителів з 5-кілометрової зони.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...