Хіти тижня. "- Дядя, тебя же не убьют? - запитала у нього дитина. - Даже если убьют, я все равно тебя донесу": Мережу шокувала трагічна історія з Донбасу

Жахлива історія сталася з родиною із Донецької області, коли вони намагалися виїхати на підконтрольну територію.

Через віроломство окупантів український танк вистрілив у мікроавтобус сімейства, в результаті чого жінка загинула на місці. Про це розповідається на Facebook-сторінці фонду "Повернись живим", передають Патріоти України.

Наголошується, що трагедія сталася ще під час запеклих боїв за Дебальцеве (липень 2014, січень-лютий 2015). Сім'я, що складається з матері, батька, 16-річного сина та двох дочок, одна з яких на той час ще не вміла говорити, вирішила поїхати на підконтрольну територію.

Проте на блокпосту російські окупанти висадили сім'ю з їх мікроавтобуса. Далі терористи виїхали на цьому транспорті стріляти по українських позиціях.

"Потім повернулися і віддали родині. Нате, мовляв, їдьте!" – йдеться в пості.

Сім'я змушена була знову сісти в мікроавтобус і виїхати з окупованої території. Однак український танк вистрілив у авто, пам'ятаючи, що саме з цієї машини здійснювався обстріл.

"По мікроавтобусу відразу вистрілив український танк, снаряд розірвався перед машиною і вона перекинулася. З нього випала жінка, яка загинула. Батько отримав поранення в ногу", - йдеться у повідомленні.

Один з українських бійців відразу ж після того, що сталося, кинувся рятувати сім'ю. Він підхопив на руки середню дівчинку і став тікати на безпечну територію.

Тоді дівчинка запитала: "Дядя, тебе ж не вб'ють?" Боєць відповів: "Навіть якщо вб'ють, я все одно тебе донесу".

Цього бійця звуть Сергій Киричук, який нещодавно демобілізувався.

"Війна - це місце для вражаючих історій, але іноді стикаєшся з такими, які піднімаються до рівня притчі", - йдеться на сторінці "Повернись живим".

Опублікував: Олег Устименко

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...