Хіти тижня. 10 країн, куди жінкам не варто навіть намагатися їхати

Красива і щаслива жінка в низці країн світу є унікальним явищем.

Ілюстрація. Фото: uainfo.orgСтиль життя жінки в сучасному світі - процвітаюча, впевнена в собі, красива і щаслива. На жаль, те, що є звичайною справою для жінок в розвинених країнах, стало недозволеною розкішшю для слабкої статі, що проживає в десятці країн, перерахованих нижче, зазначають Патріоти України.

1.Ірак

Як тільки американці звільнили цю країну з лап Саддама Хусейна, це місце перетворилося для жінок в "пекло" на землі. Якщо раніше рівень грамотності в Іраку був одним з найвищих серед інших арабських країн, то тепер він один з найнижчих. В кінці 2014 року прихильники ІДІЛ стратили близько 150 жінок, які не стали брати участь в секс-джихаді.

2. Пакистан

У деяких областях країни існує звичай гвалтувати жінок за провини сильної статі з їх сімей. Але найбільша поширеність у традиції «вбивства честі». Не так давно в Пакистані відбулися випадки бунту, спрямованого на повалення жінок-адвокатів, політиків і тих, хто трудиться в сфері захисту прав людини. Величезна кількість жінок там переживає справжні муки, а в законі відсутній пункт про домашнє насильство. 90% жінок відчувають на собі всі «наслідки» своєї жіночої долі, а близько 82% дам мають заробіток нижче чоловіків.

3. Індія

Серед загального числа дорослого індійського населення заражених ВІЛ, 39% складають жінки. Порядку 70% жінок регулярно зазнають насилля. Статистика показує, що кожні 10 хвилин трапляється 3 злочини проти слабкої статі. Кожну годину згвалтованими виявляються дві жінки. У минулому столітті було знищено близько 50 млн. дівчаток, а 100 млн. жіночого населення різного віку виступили товаром в торгівлі людьми. Близько половини індійських дівчаток виходять заміж до настання повноліття.

4. Сомалі

Війна перевернула з ніг на голову життя місцевих жінок, які раніше були оплотом родини. Близько 95% дівчаток піддаються сексуальному насильству у віці 4-11 років. У парламенті на частку жінок припадає тільки 7,5% місць. І тільки 9% всього жіночого населення народжують в спеціалізованих медичних закладах.

5. Малі

В одній з найбідніших країн на землі лише малому числу жінок вдається минути жахливої процедури обрізання. Основна частина жіночого населення змушена ставати дружиною в дитинстві, а кожна десята дівчинка гине під час вагітності та дітонародження.

6. Гватемала

Дуже багато жінок в цій країні регулярно піддаються діям насильницького характеру в сім'ї і не менш рідкісним згвалтуванням. Гватемала також є однією з тих країн, де великий відсоток людей має діагноз СНІД.

7. Судан

Незважаючи на те, що в країні недавно ввели ряд правил і нових законів, жіноча доля в Судані залишається незавидною. Часті сексуальні насильства, викрадення привели до того, що з 2003 року було знищено більше 1 млн. жінок.

8. Демократична Республіка Конго

Військові дії в країні вже забрали життя понад 3 млн. жителів, а кінця цього жаху ще не видно. В процесі битв жінок часто ґвалтують. Щодня в країні фіксується 1 100 згвалтувань, а в проміжок з 1996 року чисельність подібних злочинів досягла 200 000. Більше половини вагітних в країні хворіють на анемію, і жодна жінка в країні не має права ставити підпис на документах, якщо чоловік не дав на це своєї згоди.

9. Афганістан

В середньому, місцеві дами живуть 45 років, і це менше, ніж їх чоловіки-співвітчизники. Результатом 30 років війни і репресій стала безграмотність жіночого населення, а велика частина замужніх дівчат молодше 16 років. Кожні 30 хвилин в країні вмирає жінка, що народжує, що безпосередньо пов'язано з тим, що процес пологів в 85% випадків відбувається без участі медиків. У цій країні жінки частіше, ніж ще де-небудь, вмирають під час родового процесу.

10. Чад

У цій країні жінки і зовсім безправні. Велика частина дівчаток виходить заміж в 12 років. Жінки з Судану, що знаходяться в таборах для біженців, розташованих в східній частині Чаду, постійно переживають насильства різного характеру, в тому числі і сексуального. Але за межами табору їх постійно вистежують опозиційні сили і бандити Чаду.

Джерело: Uainfo.org

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...