Хіти тижня. 100%: Філарет зробив гучну заяву щодо автокефалії української церкви

Патріарх зазначив, що ще 25 років тому був упевнений, що в Україні буде незалежна єдина помісна церква.

Фото: radiosvoboda.org

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що Українська православна церква отримає автокефалію. Про це він заявив після заходів до 32-ї річниці Чорнобильської аварії, повідомляють Патріоти України.

"Ще багато хто сумнівається, чи буде томос про автокефалію української церкви чи не буде. Я 100% переконаний, що буде. І в Україні розділена церква з'єднається, буде одна українська церква", - сказав Філарет.

Він також додав, що ті церкви, які не захочуть існувати в рамках автокефалії будуть визнаватися такими, які служать російським інтересам.

"А ті, які не захочуть приєднатися до Української незалежної помісної церкви, будуть існувати в Україні, але вже не як українська церква, а як український екзархат російської церкви. Хто хоче служити Росії, той повинен чесно сказати, що він живе в Україні, їсть український хліб, а служить російським інтересам", - додав патріарх.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.