Хіти тижня. 1000-літня спадщина на поталу: "Блуд. Єдине культурне слово, яке спадає на розум щодо заяви Клімкіна", - Шумило

Цікаво, що ще порадили міністрові "польські друзі"? Може нам і "східні креси" змінити за їхньою порадою, задається питанням аналітик.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило, передають Патріоти України.

"Блуд. Єдине культурне слово, яке спадає на розум після прочитання заяви міністра закордонних справ Клімкіна. Це про розв’язану ним дискусію щодо необхідності відмовитись від нашої 1000-літньої культурної спадщини і, відкинувши нашу традиційну кириличну абетку, перейти на латиницю. Бо так порадив йому якийсь польський журналіст… Цікаво, що ще порадили/порадять цьому гореміністрові польські друзі? Може нам і «східні креси» змінити за їхньою порадою?

Типова провокація, спрямована на штучне роздмухування суперечок, ворожнечі і розколу в суспільстві. Коли влада не може похизуватись жодними досягненнями в економіці, зовнішній політиці, боротьбі з корупцією, покращенні рівня життя громадян, вона починає вкидати в суспільство фейкові бульбашки з метою маніпуляцій і відволікання уваги від більш нагальних проблем в країні.

Ну і тільки малограмотна людина з серйозними внутрішніми комплексами маловартісності і відсутністю шани до власної національної культури може казати, що кирилиця, яку колись Київ поширив і на північ і на схід, і яку від Києва колись перейняла і Москва (а не навпаки!) є ознакою «чужинницького впливу», від якого треба позбутись.

За такою логікою, щоб остаточно відрізнятись від росіян, у яких теж по 2 руки і 2 ноги, то може пан Клімкін порадить всім повідрубувати по одній нозі і руці? Ото вже точно буде відмінність! То почніть з себе, а іншим не морочте голови всякою маячнею.

Типовий прояв рабської психології людей, які не мають власних принципів і переконань, не знають власної історії і культури. Вони легко їх зраджують і замість того, щоб бути самими собою, самодостатніми, вони лише здатні кидатись з малоросійства до малополяцтва і навпаки. Нічого нового під сонцем. Замість того, щоб бути самодостатнім і вільним, раб шукає нового господаря, під якого краще підстелитись. Дійсно, навіщо та українська мова з її споконвічною кирилицею, краще латиницю, а там легше буде і на польську перейти... Поляки нам допоможуть навчитись)) Вони нам і державу розбудують, дарма що вже з іншою назвою...

Нам пропонують у справі латинки рівнятись на Узбекистан, Туркменістан і Казахстан ))) Не соромно???

Колись Іван Огієнко писав, що на кирилиці основана вся наша 1000-літня культура, література, мова. Зруйнувати це – це знищити всю нашу багатовікову культурну спадщину, знищити саму душу українського народу."

Опублікував: Олег Устименко

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...