Хіти тижня. 19-кілометрова мішень: У Росії спрогнозували, як можуть підірвати Кримський міст (фото)

Правда, до теракту може і не дійти. Екологи та архітектори вже зараз б'ють на сполох - міст просто може впасти через вади конструкції.

Ілюстрація: uainfo.org

Кримський міст можуть підірвати декількома способами. При цьому ніякі плани щодо запобігання терактів не спрацюють. Про це пишуть російські ЗМІ після відновлення заяв про можливий підрив, повідомляють Патріоти України.

Так, лідер "Добровольчого руху ОУН" Микола Коханівський пообіцяв атакувати російські установи "не тільки на території України".

В контексті готовності здійснювати теракти, він заявив: "Йде війна. А як ви хочете? Війна включає в себе підриви залізничних колій, знесення електричних опор противника. Наприклад, якщо є якась дорога з материка до Криму, чому щоб там не організувати якийсь підрив?". У зв'язку з цим російське видання "Взгляд" проаналізувало, як може статися підрив.

На думку експертів, найбільш уразливим міст виявиться для нападу не з моря, а з суші. Найпростішим способом буде спроба підірвати на мосту вантажівку, начинену вибухівкою.

"Ці хлопці можуть прибути на міст і спробувати його якось підірвати, хоча це досить серйозна споруда. Щоб підірвати хоча б один проліт, буде потрібно велика кількість - від декількох десятків до декількох сотень кілограмів - тротилу", - сказав перший віце-президент Академії геополітичних проблем РФ доктор військових наук Костянтин Сивков.

При цьому віце-президент Міжнародної асоціації ветеранів підрозділу антитерору "Альфа" підполковник запасу Олексій Філатов сказав, що способів здійснити теракт, якийсь підрив або псування інфраструктури можуть бути десятки.

За його словами, ця робота буде відбуватися за кількома напрямками, але "багато в стратегії Росії буде визначатися ймовірним бажанням України нанести удар". При цьому експерт визнає, що Росія воює проти України. "Наші відносини з Україною без натяжки можна назвати воєнними, і Керченський міст - це лінія фронту", - стверджує він.

Раніше український військовий експерт Олег Жданов озвучив "Обозревателю" свою версію можливого підриву. За його словами, пуски ракет оперативно-тактичного комплексу "Грім" були здійснені Україною з материкової частини країни у напрямку до морського полігону в акваторії Чорного моря; суто теоретично ракета "могла б випадково впасти де-небудь на проліт Кримського моста".

За його словами, "Керченський міст знаходиться зліва від морського полігону. Але теоретично наша ракета могла б випадково впасти де-небудь на проліт Кримського моста". "Хоча спеціально цього ніхто не зробить", - зауважив він. Раніше російські ЗМІ озвучили, як російська влада збирається захищати Кримський міст від терактів.

Вказується, що передбачається використання сил і засобів федеральних органів виконавчої влади Росії і їх територіальних органів. Серед цих органів вважаються ФСБ, Національний антитерористичний комітет, оперативні штаби в Краснодарському краї, в окупованому Криму і Севастополі, а також оперативний штаб в морському районі (басейні) в Сімферополі.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...