Хіти тижня. 50-річна киянка здивувала знайомих карколомним перевтіленням (відео)

50-річна Тетяна Лук'янова з Києва підкорила мережу історією свого перевтілення і трансформації. За півтора року киянка схудла на 37 кілограмів, завдяки правильному харчуванню і невеликому фізичному навантаженню.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

До схуднення жінка важила 105 кілограмів і вважала, що це нормально. У неї через переїдання були великі проблеми зі здоров'ям. "Мене все влаштовувало, говорили всі, що це вікові зміни, що всі товсті. Після 50 років я вже не могла ні встати, ні ходити. Боліли суглоби, була нудота, печія, якщо переїдала, вночі починалися блювотні рефлекси. Приїжджала швидка допомога, яка не могла навіть знизити артеріальний тиск, були дуже великі проблеми", - розповіла Тетяна.

В схудненні киянці допоміг професійний дієтолог - її дочка Марина, яка повністю змінила її уявлення про їжу. "Був критичний момент, коли лікарі взагалі не їхали від нас, і їй було дуже погано. Кожен день вона не могла нормально спати, відпочивати, їсти, у неї постійно були болі в підребер'ї. Одного разу, коли я приїхала на роботу, вона подзвонила і сказала, що більше не може, у неї не знімаються ніякі болі, артеріальний тиск дуже високий, я взяла на 15 днів відпустки за свій рахунок, приїхала, в цей же день ми пройшли всіх лікарів, всі дослідження, клінічні мінімуми", - згадує дочка Марина.

У Тетяни діагностували ожиріння другого ступеня, а також гепатоз печінки. "В цей же день ми викинули всю їжу, яку вона вживала і яка дала їй ці захворювання. Також в цей день ми поїхали і зробили закупівлю здорової їжі: овочі, риба, всі види нежирного м'яса. Ми почали зменшувати порції, щоб шлунок зменшився, п'ять-шість разів на день їли, кожні два-три години. У перекуси до двох годин дня ми дозволяли собі сухофрукти – правильні вуглеводи. Це не давало зривів. І плюс була емоційна, моральна підтримка: "Мама, поїхали куди-небудь погуляємо", - розповіла дочка.

Після цього Тетяна щоранку змушувала себе пити склянку води і снідати. Марина склала мамі раціон, вони почали готувати на пару. До того ж Тетяна змушувала себе брати здорову їжу на роботу і зайнялася ходьбою. "Ми почали зі 100 метрів, потім кілометр, два, три і з кожним місяцем вона худла, і зараз ми кожен день ходимо десять кілометрів. Ходимо і в вітер, і в сніг, і в -10, і у -13, жарко або холодно - ми все одно ходимо", - зазначила Марина.

Опублікував: Олег Устименко

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...

У WhatsApp поширюється нова шахрайська схема: Українцям розповіли, як вберегтися

четвер, 28 березень 2024, 10:48

У месенджері WhatsApp поширюється нова шахрайська схема, мета якої - отримати доступ до акаунтів користувачів. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України. Зазначається, що користувачі отримують повідомлення з посиланням ...