Хіти тижня. А ви це знали? Як правильно варити макарони, щоб вони не злипалися

"Макарони - доволі норовливий, хоч і дуже простий у приготуванні продукт. Практично єдиним способом приготування макаронів є банальне варіння до надання їм м'якості. Проте існує кілька нюансів, які слід враховувати", - пише у своєму блозі Ольга Княжевич, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Перед тим як варити макарони, підготуй необхідні продукти:

  • Вода - 2/3 каструлі,
  • Макарони - 400-500 грамів (4-5 порцій),
  • Сіль - 1-2 столові ложки без верху.

Як варити макарони:

  1. Ставимо каструлю з водою на сильний вогонь і чекаємо, поки вона закипить. Посолити потрібно після закипання - інакше дифузна реакція відбудеться не в повному обсязі, і макарони злипатимуться незалежно від твоїх подальших зусиль.
  2. Закидаємо макарони в киплячу воду і трохи зменшуємо газ після того, як вона знову почне кипіти. Макарони до закипання слід активно перемішувати, оскільки крохмаль, що міститься в них, виходитиме з них, утворюючи клейкий розчин, що сприяє збиттю продукту в ком і прилипанню макаронів один до одного і до стінок та дна каструлі. Чим активніше і довше помішувати - тим краще.
  3. Після закипання води засікаємо 5 хвилин для макаронів середніх розмірів. Якщо вариться вермішель - цілком імовірно, що вистачить і 3-4 хвилини. Залежить від сили плити. Можна вчинити й простіше - перевіряти м'якість продукту, виловлюючи макаронини і намагаючись їх стиснути. Як тільки вони стають пружними - вони практично готові.
  4. Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрясти макарони, зціджуючи рідину. Потім, під сильним напором води з-під крана, їх слід промити - тоді весь крохмаль, що залишився, піде, вироби не будуть злипатися і залишаться розсипчастими протягом більш тривалого часу.
  5. Тепер ти знаєш, як варити макарони. Далі їх можна додатково обсмажити на олії, посипати сиром, додати в тушкований на сковороді фарш і приготувати макарони по-флотськи. З розсипчастими, макаронами, які зберігають структуру і не злипаються, будь-яка страва здасться втричі смачнішою.

Смачного!".

Джерело: https://lady.tochka.net

Від роботи чоловіки лисіють: Несподівана заява вчених

середа, 2 грудень 2020, 8:50

Усі ми знаємо, що стреси, недостатня кількість сну, незбалансований раціон, а також генетика можуть стати причиною раннього облисіння. Учені ж виявили ще одну несподівану причину. Зауважив випадіння волосся? Нове дослідження науковців пов'язує це зі зл...

"Коктейль із жаб вважають корисним для потенції": Українці розповіли про дивні традиції в Перу (фото)

середа, 2 грудень 2020, 8:44

За словами мандрівників, місцеві делікатеси, які вважаються національним надбанням у Перу, викликали в них шок і огиду. . Пара зазначила, що для перуанців абсолютно нормально перемолоти жабу в блендері й "ласувати" таким напоєм. Вважається, що він допо...