Хіти тижня. ​А ви це знали? Медики розповіли, яке варення найкорисніше

Всі ми любимо смаколики, однак дуже часто вони шкодять фігурі та здоров’ю, тому медики розповіли як можна себе побалувати солоденьким і отримати користь для організму.

Якщо замість шкідливих солодощів їсти варення – можна не лише схуднути, а й зміцнити імунітет. Багато ягід та фруктів після незначної обробки зберігають корисні властивості, тому варення з них не тільки смачне але й корисне, повідомляють Патріоти України.

Одним з найкорисніших визнано варення з обліпихи. Воно є чудовим природним антиоксидантом і містить багато вітаміну С. Також обліпиха багата так званими природніми антибіотиками – фітонцидами, які борються з розмноженням хвороботворних мікробів в організмі.

Варення з журавлини особливо корисне людям зі слабким шлунком та тим, хто страждає від серцево-судинних захворювань. Журавлина знижує тиск, зменшує вміст шкідливого холестерину у крові і запобігає появі виразки шлунка.

Окрім того, що варення зі сливи дуже смачне, воно ще й має корисні властивості для тих, хто страждає від проблем із судинами. Адже сливи містять багато вітаміну К, який бореться з тромбозами, і вітаміну Р, що зміцнює стінки судин.

Абрикосове варення дуже поживне. У ньому багато вітамінів, зокрема, вітамін А, який позитивно впливає на зір, а калій не допускає збою життєво важливих процесів. Абрикосове варення рекомендують вживати навіть під час виношування дитини. Невелика кількість абрикосового варення сприяє поліпшенню функціонування серцевої діяльності та допомагає у боротьбі з анемією.


Опублікував: Тетяна Ісічук

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...