Хіти тижня. А ви це знали? Супрун розповіла, чи має алкоголь лікувальні властивості

"Багато людей вважають, що в алкогольних напоїв є лікувальні властивості. Ними розтирають тіло, роблять настоянки чи краплі або просто п‘ють з метою "оздоровитися". Як можна здогадатися - у вживанні алкоголю великої користі для здоров’я немає", - пише на своїй сторінці в Фейсбук в.о. міністра охорони здоров‘я Уляна Супрун, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Натомість існують деякі алкогольні напої, які мають статус "лікувальних". До прикладу - популярний коктейль джин-тонік. Тільки цілющі властивості має не джин, а саме безалкогольний тонік. В його складі є речовина хінін, яку давно використовують в медицині.

Виявлення лікувальних властивостей хініну в 17 столітті, а надалі лікування малярії з допомогою цієї речовини - приклад успішного застосування хімічної сполуки проти інфекційного захворювання. Наразі хінін також є в ґайдлайні ВООЗ по лікуванню неускладненої малярії.

У комбінації джина з тоніком є своя історія. Британські офіцери в Індії на початку 19 століття пили тонік, щоби захиститися від малярії. Але через гіркоту, тонік їм не дуже смакував, тому до напою додали воду, цукор, лимон та джин. Так було винайдено напій, який за словами Черчилля - “врятував більше життів та глузду англійців, ніж усі лікарі в імперії“.

Терапевтична доза хініну для лікування малярії становить близько 500 мг, які треба приймати з певною періодичністю. Просто пиття джину з тоніком буде недостатньо. Наразі є більш прості та набагато ефективніші способи, щоби захиститися від малярії.

Більшість тоніків, що можна придбати в магазині сьогодні, містять невелику кількість хініну та не настільки гіркі, як традиційний напій. Щоб отримати відповідне дозування хініну проти малярії - потрібно випити далеко не один коктейль!

Пити чи в будь-якому іншому вигляді застосовувати алкоголь для профілактики чи лікування хвороб - нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями".

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...