"Сезон помідорів в повному розпалі. У рейтингу найбільш корисних продуктів помідори займають одну з перших сходинок, в основному завдяки вмісту лікопену", - пише у своєму блозі дієтолог Світлана Фус, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"Лікопен не синтезується в організмі людини, а поступає тільки з їжею. Основним його джерелом є томати - до 80% від загального споживання. Це пігмент з групи каротиноїдів, який надає яскравий червоний або помаранчевий колір овочам і фруктам.
В залежності від сорту помідорів, лікопену в них міститься від 5 до 50 мг/кг. Вміст лікопену зазвичай корелює з інтенсивністю червоного забарвлення цього плоду. Брак лікопену відчувають курці або люди, які нехтують овочами або їдять їх час від часу.
Рекомендовано, щоб в денний раціон входило 5 - 7,5 мг лікопену. Значну його кількість можна отримати зі свіжих томатів, томатного соку або натуральної томатної пасти. Помідори обережно слід вживати людям з алергіями на продукти з яскравим забарвленням, при захворюваннях нирок, подагрі, підвищеній кислотності шлунку, виразці і гастриті".
За порушення військового обліку ТЦК може накласти на військовозобов'язаного штраф. Мінімальна сума адміністративного покарання - 17 тисяч гривень, максимальна - 25000 грн. Про те, за яких умов зростає сума штрафу та які дії ТЦК після його несплати, роз...
В Україні певні категорії працівників освіти та охорони здоров’я можуть отримати одноразову виплату в розмірі десяти пенсій під час виходу на заслужений відпочинок. Для цього необхідно мати відповідний стаж, досягти пенсійного віку та не отримувати інш...