Хіти тижня. Автокефалія українського православ'я: Патріарх Філарет розповів, хто увійде у новоутворення

Історична подія очікується у липні, підкреслив Голова УПЦ (КП).

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

Про це розповів Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Після того, як Вселенський патріархат надасть українській православній церкві Томос, Православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква, а також декілька єпископів і помісних церков Московського патріархату об’єднаються в одну помісну церкву.

"Є всі надії, що найближчим часом, я думаю, це буде в липні, ми отримаємо Томос і автокефалію", – сказав Філарет.

До слова, 31 травня питання надання автокефалії українській церкві розглянуть 12 єпископів Константинопольського патріархату.

До речі, президент Петро Порошенко впевнений, що Вселенський патріарх Варфоломій і Священний Синод затвердять Томос про надання автокефалії УПЦ. "Його святість патріарх Константинопольський і синод Вселенського патріархату повинен нарешті прийняти рішення про надання томосу щодо помісної церкви великої європейської 45-мільйонної нації, нації українців", – заявив президент на сьомому національному молитовному сніданку.

За словами Порошенка, коли в Україні буде помісна православна церква, “у нас не буде улюбленої церкви держави, у нас всі церкви будуть рівні перед законом, і церква буде відділена від держави”.

При цьому конституційні права кожного громадянина – “обирати свою дорогу до Бога” – будуть збережені.

Опублікував: Олег Устименко

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...