Хіти тижня. Автор більше тисячі пісень: Помер відомий композитор (фото, відео)

У віці 85 років помер відомий болгарський композитор Тончо Русєв.

Кіркоров і Русєв

Про це в своєму Instagram-акаунті повідомив російський поп-співак Філіп Кіркоров, передають Патріоти України.

"Печальная весть только что ко мне прилетела из Болгарии - не стало великого болгарского композитора - Тончо Русева, он скончался 10 апреля на 86 году жизни. Именно он был автором моих первых песен, которые принесли мне первый успех и популярность - "Синдбад-Мореход", "Днем и ночью", дуэт с Ани Лорак "Спроси у моря", и, конечно же, моей самой любимой и дорогой для меня песни, принесшей мне самый большой успех и любовь миллионов поклонников в далеком 1990 году - "Ты, ты, ты"! Спасибо, дорогой Тончо!" - написав Кіркоров.

Співак передав співчуття родині композитора і всьому болгарському народові, "якому дороги ці улюблені пісні, які прикрашали болгарську естраду стільки років".

Болгарський музикант і композитор, автор понад 1000 пісень Тончо Русев народився 20 квітня 1932 року в Бургасі в сім'ї залізничників.

Побачивши музичні нахили сина в шкільному оркестрі, батько продав свій годинник і купив йому трубу. З дитинства Тончо зі своїм братом Іваном був глибоко натхненний морем, яке пізніше представить у своїх піснях.

У 1955 році закінчив Національну музичну академію за спеціальністю "Труба". Працював в якості музиканта в симфонічних оркестрах Бургаса, Перника і Софійській опери. У 1957 році був одним із засновників оркестру в Театрі сатири. У 1960 році брав участь в першому складі Великого оркестру Болгарського національного радіо. У 1962 році разом з Дімітром Ганевим і Морісом Аладжемом і іншими заснував оркестр "Балкантон", в якому грав до 1972 року. У 1972-73 роках був головою естрадного відділу в Концертному управлінні. У 1974 році разом з Іваном Кутікова він створив оркестр "Спектр" і став його художнім керівником. З цим складом в 1979 році записав весь альбом Мустафи Чаушева "Таємниця". З 1980 по 1985 рік він був директором "Болгарської естради". На початку 1990-х Тончо працював музичним продюсером в "Mega Music", а з 1996 року почав сольну кар'єру.

Протягом більше 40 років, його пісні були виконані більшістю популярних болгарських співаків, особливо після співпраці з Лілі Іванової, Василом Найдьонова, Веселіном Мариновим. Його пісні також виконуються іноземними співаками, такими як Софія Ротару, Філіп Кіркоров, Дагмар Фредерік, Марія Фарара і іншими. Більшість його пісень створені на тексти болгарських поетів: Елізабет Багряна, Івана Вазова, Вані Вилчева, Бориса Христова та інших.

Є автором дитячих пісень, музики для театральних вистав, телебачення, дитячих мюзиклів і кінематографічних творів. Його пісні були випущені в США, Великобританії, Франції, Іспанії, Італії, Греції, Туреччини та всіх колишніх соціалістичних країнах. Його пісні стали шлягерами у болгарській поп-музиці.

Опублікував: Олег Устименко

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...