Хіти тижня. Бабак "промахнувся": Народний синопник розповів, якою буде весна в Україні

Березень в Україні очікується холодним і ранньої весни цього року чекати не варто.

Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань, передають Патріоти України з посиланням на "Вести".

Зазначається, що він керується старовинної методикою так званого Брюсового календаря, за яким прогноз погоди ведеться по числових рядах планет, а також спирається на народні прикмети. Горбань стверджує, що, незважаючи на пробудження українського бабака-провісника, березень буде холодним. "Народна прикмета свідчить, що якщо в січні погода, як у березні, то і березень буде схожий на січень", - пояснив він.

Горбань стверджує, що перша семиднівка березня буде морозною: з 1-го по 4-е березня температура коливатиметься у районі -6 -8 у денний час, у нічний час до -12.

З 4 березня морози трохи ослабнуть, але 3-4 березня у Центральній частині України очікується сніг. З 10-19 березня мало потеплішає до +3 +4, а 13-16 березня в Україну прийдуть дощі.

"До 20-22 березня стовпчик термометра знову піде вниз, і вдень буде всього 2-3 градуси тепла, в нічний час - мороз. У північній частині країни буде незначно холодніше. У Київській області з 21 березня можливий дощ зі снігом. Стійка плюсова температура встановиться із 23 березня: з кожним днем буде трохи теплішати, та 30 березня показники досягнуть +7 +9 градусів", - розповів синоптик.

За словами Горбаня, квітень почнеться з +4 +5 градусів. На ранній Великдень, який православні в 2018 році відзначають 8 квітня, погода також буде не дуже привітною - день видасться холодним. Та й весь місяць, судячи з його прогнозами, погода буде нестійкою: можливі опади, включаючи дощ із мокрим снігом. До кінця квітня можна очікувати до +20, але до травня знову похолодає.

"На травневі свята буде 7-9 градусів тепла. Потім 6-8 травня вірогідний дощ із бурею, а з 8 травня температура різко підвищиться: вдень буде до +19. Другий циклон накриє Україну з 11 по 16 травня, а з 18 по 26 травня прийде спека +26 +28", - уточнив народний синоптик.

В Укргідрометцентрі роблять більш оптимістичні прогнози і вважають, що прихід весни цього року буде раннім. При цьому директор прогнозного центру Микола Кульбіда не виключає і короткочасне повернення холодів, снігопадів і мінусових температур під час календарної весни.

Нагадаємо, бабак Тимко IIІ, якого 2 лютого розбудили під Харковом, не побачив своєї тіні, тому згідно з прикметою весна повинна прийти в Україну через шість тижнів - у десятих числах березня.

Опублікував: Олег Устименко

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...