Хіти тижня. "Бабло перемагає": Українські поп-зірки, які відкрито воюють проти України

Поки на Донбасі триває війна, яку розпочали путінські найманці, чимало українських зірок й далі розважають прихильників Кремля.

"Їм байдуже на власне коріння, принципи чи гідність. Артисти заявляють, що вони – поза політикою, хоча всі ми прекрасно знаємо: річ у грошах", - йдеться в матеріалі "Військового навігатора України", передають Патріоти України.

"Попри військову агресію Росії проти України, вони є бажаними учасниками різноманітних музичних «тусовок» і ток-шоу на російському телебаченні, отримують російські музичні премії і допомагають створювати враження, що жодної війни Росія проти України не веде.

І якщо влада у Києві часом забороняє в’їзд до країни за антиукраїнські заяви та (або) виступи в анексованому Росією Криму російських артистів і музикантів, то послідовної політики щодо вітчизняних лояльних до політики Кремля виконавців – немає.

Вони народилися та виросли в Україні, здобули популярність, але в гонитві за російським рублем забули про своїх шанувальників тут, перебравшись до країни-агресора. І, схоже, цих зірок геть не мучить совість, що в той час, як вони розважають прихильників Путіна, на Донбасі гинуть українські хлопці, а Крим анексований росіянами. Ми повинні знати таких українських виконавців в обличчя.

Таїсія Повалій (Народна артистка України)

Екс-“регіоналка” народилася у селі Шамраївка (населення села становить 1 877 осіб) Сквирського району Київської області, а стала популярною завдяки участі в музичних фестивалях. Дуже швидко з українських пісень співачка перейшла на російськомовні, які виявилися значно менш успішними. Прикметно, що в 2011 році “просто Тая” навіть отримала “орден Дружби” за розвиток російської культури і зв’язків між Росією і Україною. Зараз співачка лише зрідка з’являється на сцені. І від цього всім лише краще.

Це далеко не повний перелік українських зірок, які не соромляться виступати в Росії під час війни на Донбасі. Сподіваємося, що колись до них таки дійде, що повага та принципи важливіші за гроші.

Ані Лорак (Народна артистка України)

Кароліна Куєк, більше відома під псевдонімом Ані Лорак, народилася у містечку Кіцмань (населення 6287) на Буковині. Цікаво, що її батько все життя відстоював українське, тому зараз про доньку й не бажає згадувати. Саме в Чернівцях майбутня зірка здобула популярність, при цьому україномовні пісні Лорак були набагато відомішими, ніж російськомовні. Після участі в Євробаченні-2008, де Ані Лорак здобула друге місце, співачка почала тісно співпрацювати зі своїм “хрещеним батьком” Кіркоровим, а тепер і зовсім перебралася до Росії.

До слова, Ані Лорак досі вважається народною артисткою України, хоча на Батьківщині співачку вже давно перестали вважати “своєю”.

Світлана Лобода (заслужена артистка України)

Ця співачка ніколи не соромилася своїх виступів в РФ. Світлана Лобода – корінна киянка, але українською співає вкрай рідко. За час війни зірка оскандалилася через підтримку проросійського бійцівського клубу “Оплот”.

Зараз Лобода не просто продовжує їздити в Росію з концертами, а й виступає на корпоративах путінських олігархів та регулярно з’являється на зомбо-телебаченні. І так, Лобода й досі є заслуженою артисткою України. Цікаво, за які ж заслуги вона носить це звання?

Надія Мейхер

Ще одна екс-учасниця гурту “ВІА Гра”, яка розпочала сольну музичну кар’єру. Надя народилася с. Збручівка (населення 44), нині Волочиська міська громада, Хмельницька область і долею випадку потрапила до складу гурту, але потім через вагітність зробила творчу паузу. Повернути собі популярність в Україні Мейхер так і не вдалося, тому зараз вона їде підкорювати Росію та Казахстан. У листопаді-грудні співачка презентує там свій спектакль Historia de un Amor.

Потап і Настя Каменських

Здавалося б, що після текстів пісень цього дуету шокувати чимось іншим буде вже важко. Але артисти знайшли, чим вразити. Виявилося, що “пиришки-пупиришки” – ще не межа.

Спочатку наприкінці лютого 2014 року, коли вся країна була у жалобі за загиблими на Майдані, Потап (нар. Кієфф, освіта – Національний інститут фізичного виховання та спорту України) у Москві вів концерт, присвячений 23 лютого, що прославляє російських військових.

Незабаром з’явилося відео, яке обурило українських користувачів мережі. У ролику Потап і Настя Каменських (нар. Кієфф, хрещена мати — Алла Кудлай) звернулися до росіян та українців із закликом “не создавать конфликтов”.

У травні дует знову засвітився у Москві, цього разу на врученні премії “RU TV”. Витівка Потапа стала справжнім приниженням: співак зняв перед російською публікою штани і подякував росіянам. При цьому він нахабно взяв на себе сміливість говорити “от всех украинских артистов”.

“Официально, от всех украинских артистов Россия, спасибо за то, что вы нас принимаете. Пусть у вас всегда будет пучок денег, пучок здоровья, пучок здоровых, хороших отношений, и пучок радости и счастья!”, – виголосив Потап.

Ситуацію сподівалися виправити українським прапором в Юрмалі, але і без того марні спроби пізніше були перекреслені черговою витівкою. На річницю Євромайдану, у листопаді 2014 року, Потап і Настя співали “Все пучком” зі сцени в Москві під час церемонії “Золотий грамофон”.

Іван Дорн

Дорн насправді є росіянином за походженням (Челябинск), хоча в свої два роки він переїхав до українського міста Славутич у зв’язку з роботою батька на Чорнобильській АЕС. Саме в Україні співак став популярним, зокрема, завдяки участі в дуеті “Пара Нормальних”. Утім, судячи з усього, Іван Дорн і досі асоціює себе передусім з Росією, адже від початку війни він не припиняє виступати там.

Підтвердив свою позицію співак і в інтерв’ю кремлівським ЗМІ, назвавши агресію РФ проти України “сваркою”, а також відхрестившись від інформації про те, що допомагав бійцям АТО.

Вєра Брежнєва

Віра Галушка народилася у звичайній родині у Дніпродзержинську тепер Кам’янське. Популярність прийшла до співачки в складі українського гурту “ВІА Гра”. Потім Віра Галушка стала Вєрою Брежнєвою та розпочала сольну кар’єру. Нещодавно співачка потрапила у скандал, вказавши, що зйомки її нового кліпу проходили в Східній Європі, хоча відео створювали у Львові.

Зараз Вєра живе в Києві, але на російській сцені вона світиться значно частіше, аніж в нас.

Тріо з “ВІА Гри”

Дівчата з тріо всі родом з України. Анастасія Кожевникова – уродженка Южноукраїнська, Міша Романова – з Херсона, а Еріка Герцег — з українського села Мала Добрань. Утім, у графіку гастролей гурту частіше майорять російські міста, ніж українські. Дівчата переконують, що дотримуються нейтральної позиції. Цікаво, що “нейтралітет” вони ототожнюють з байдужістю. Зокрема Анастасія Кожевникова в одному з інтерв’ю зізналася: “Мені 21 рік. Я звичайно ж переживаю, я в курсі подій. Але якоїсь певної точки зору з цього приводу в мене немає”.

Йолка

Єлизавета Вальдемарівна Іванців (Ужгород) – українська співачка після Революції Гідності зникла з України. Переїхала до Росії вона ще в 2004 році, але до подій Майдану з’являлася з концертами на батьківщині та знімалася в українських телешоу. Тепер же Йолка – зірка виключно російської естради. Окрім цього вона працює з російськими проектами та бореться за російські премії “RU TV” та “Золотий грамофон”, які безжально забирає Лорак.

Група “5’nizza”

Харківський акустичний дует “5’nizza” після тріумфального возз’єднання і декількох концертів в Україні, відправився на хлібні місця в Росію. Андрій Запорожець і Сергій Бабкін регулярно дають концерти в Москві та Санкт-Петербурзі.

Свою позицію з приводу російсько-української війни вокаліст Запорожець висловив, після того, як група “Sunsay” скасувала виступи в Україні через “сложности въезда”. “Думаю, многие не совсем понимает, что происходит, включая и меня. На чем основана позиция людей? Как вообще можно быть в чем-то уверенным? Больше вопросов – меньше утверждений. Я верю только потому, что вижу своими глазами”, – прокоментував свою позицію вокаліст в інтерв’ю “Сultprostir”.

Макс Барських

Невідомий Микола Бортник, який засвітився ще в “Караоке на Майдані”, пройшов “Фабрику зірок” та став Максом Барських. Хлопець з Херсона теж намагається залишатися осторонь політики, ігноруючи події на Донбасі. Але в цьому випадку нейтральність дорівнює зраді. Концерти в Росії, участь в їхніх шоу та передачах показують, що артисту важливіші гроші, а не принципи.

Аліна Гросу

Маленька бджілка (Чернівці, населення 266 тис. осіб) вже давно виросла, хоча в дитинстві вона подобалася нам значно більше. У свої 22 Аліна Гросу змінила зовнішність, а заодно й країну проживання: поїхала вчитися та будувати кар’єру до Москви. Під патронатом українофоба Григорія Лепса українка співає вже не про бджілок, а про те, як вона “хоче баса”. Як захоплено повідомила сама Аліна, вона перебуває в компанії “гениальных людей” – авторів пісень Лепса, який підтримав політику Путіна. “Вау! Слева от меня автор песни – “Рюмка водки”, ей в этом году, тожэ как и мне, исполнилось 20 лет. А справа – автор песни “Самый лучший день”. Просто гениальные люди, которые попали в невероятную историю нашей музыки, нашей эстрады”, – зауважила Гросу, назвавши російську естраду “нашей”.

Гриби

Пісні київської музичної четвірки стали шалено популярними в інтернеті. Жодної глибини висловлювання, чистий fun, суцільні тру-акинство і констатація: “мы – типа грибы”, “мы наваливаем бас”, “мы научим тебя шевелить булки и работать правильно жопой” – це саме те, що автори хочуть донести до слухачів. Хоча засновник гурту Юрій Бардаш родом з Донбасу, і йому добре відомо, що ж там насправді відбувається, це не зупиняло реперів неодноразово виступати в Росії та отримувати там різні статуетки премій.

Нещодавно “Гриби” оголосили, що група закінчує концертну діяльність вже 31 грудня. Свій прощальний концерт для українців вони дали в Одесі, а зараз гастролюють в Росії. Не дивуйтеся, але саме пісня “Таєт льод” стала найпопулярнішою українською піснею 2017-го. Українського в ній мало.

“Время и Стекло”

Олексій Завгородній (Кієфф) та Надя Дорофеєва (Сімфєрополь)працюють за принципом і вашим, і нашим. Гурту, який продюсує Потап, вдається зберігати популярність в Україні та Росії. На Батьківщині вони не лише виступають, а й беруть участь у різних проектах, а от в країну-агресор музиканти без вагань їздять за новими преміями. “ВиС” також будуть розважати росіян на Новий рік.

Співаки так загралися з Росією, що на одному з концертів Позитив, говорячи про РФ, назвав її “нашою” країною. То, може, б час їм перебратися на нову “родіну”?

“KAZAKY

Незважаючи на горезвісні духовні скрепи, до Росії кілька разів на рік запрошують епатажний український колектив “KAZAKY”. Хлопці на підборах навряд чи цікавляться політичною ситуацією в країні, тому нарікань з боку українців на їхні виступи в сусідній державі не зустрінеш, але як охоронці моралі російського світу допустили концерти андрогінних артистів? Знизуємо плечима.

daKooka

Так, від цієї співачки ми геть не очікували такого. Але нещодавно Катерина Єременко скасувала концерт у Львові через гастролі в Росії. Творчість дівчини і справді заслуговує уваги, та її позиція залишається незрозумілою. На листопад 2017-го в daKooka заплановано 11 концертів містами Росії. Це дуже красномовно, на жаль.

Quest Pistols

Український поп-гурт також вирішив не відмовлятися від свїх виступів у Москві. До столиці країни-агресора музиканти привезли своє Quest Pistols Show. Окрім цього, співаки проїхалися з туром і по інших містах Росії, відвідавши Южно-Сахалінськ, Далекий Схід. Попри те, що самі музиканти з України, на їхньому сайті значаться лише контакти менеджменту в Росії.

Гурт “Nikita”

А поки на Донбасі війна, співачки з “Nikita” епатували російську публіку в Курську, дали концерт в Санкт-Петербурзі, поспівали в Ростові-на-Дону, а трохи раніше у Владикавказі, Находці і Бєлгороді.

Це далеко не повний перелік українських зірок, які не соромляться виступати в Росії під час російсько-української війни.

Обурення українців тим, що українські співаки продовжують гастролювати в Росії та Криму трансформувалось у бойкоти та ноти протесту. Однак “укрАиские” телеканали вперто впарюють українським глядачам культурних колаборантів, пропагандистів “русского мира” яких цілодобово і безкарно розкручують в українському ефірі."

Опублікував: Олег Устименко

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...