Хіти тижня. Без тренувань і дієт: Вчені розповіли, як легко схуднути

Всі ми звикли, що для того, щоб схуднути, потрібно сісти на дієту і серйозно зайнятися спортом.

Ілюстрація: ЖЖ

Психологи відзначають, що іноді досить звернути увагу на навколишнє оточення і внести корективи. І улюблений будинок може стати причиною набору ваги або ж допомогти схуднути, повідомляють Патріоти України.

Причина в тому, що деякі речі, їх колір або положення підштовхують нас здійснювати деякі речі підсвідомо, або зовсім запускають певні процеси в організмі, наприклад, голод. І це часто і відбивається на стані фігури.

Зберігайте їжу в контейнерах

Іноді їсти починає хотітися від самого тільки вигляду їжі. Тому щоразу, заглядаючи в холодильник, нам хочеться перекусити. Щоб уникнути цього, не залишайте їжу на видному місці і зберігайте її в контейнерах.

Замініть всі тарілки на маленькі

Чим більше обідня тарілка, тим більше хочеться в неї покласти, і тим більше, відповідно, з'їдається. Тому вибирайте тарілки в діаметрі до 20 сантиметрів, щоб ваші порції сприяли схудненню.

Більш того, підбирайте посуд, який контрастує з кольором страв. Дослідження показало, що коли людям подавали білий рис на білих тарілках, вони з'їдали на 22% більше.

Купіть високі склянки

Від зайвої рідини також гладшають. І улюблені багатьма широкі вузькі стакани якраз цьому сприяють - вони створюють ілюзію вміщення малої кількості рідини, тому спустошивши один, відразу хочеться випити другий. А довгі вузькі келихи, навпаки, здаються об'ємними і допомагають контролювати обсяг рідини.

Приберіть зайві столи

Пора позбутися від зайвих столів у вітальні, спальні та ін. Адже стіл передбачає, що на ньому стоїть їжа, а якщо стіл близько і до нього можна легко дотягнутися, то постійно виникає бажання взяти ще один шматочок смачненького.

Приберіть всі фото продуктів

Позбавтеся від апетитних зображень фруктів, кави і печива, які є у вашому домі. Нехай вони і додають "родзинку", але при цьому провокують почуття голоду і підсилюють апетит від одного тільки погляду на них.

Зберігайте спеції в банках

Не секрет, що аромат деяких спецій стимулює бажання поїсти. До таких належить ваніль, кориця та ін. Цим, до речі, дуже часто користуються маркетологи. І щоб у вашому будинку не спрацював "гачок" популярних булочних і фаст-фудів, помістіть спеції в банки, що щільно закриваються кришками.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...