Хіти тижня. "Безсмертний диктатор": Маск розповів про нову глобальну загрозу для людства

Винахідник нагадав з історії про таких диктаторів, як Муссоліні та Гітлер. Однак, за його словами, вони були смертними в порівнянні з ШІ.

Фото: ria.ru

Американський винахідник і засновник компаній Tesla і Space X Ілон Маск в черговий раз нагадав про загрозу, яку становить для людства штучний інтелект. Новий прогноз він зробив в документальному фільмі Кріса Пейна "Чи довіряєш ти цьому комп'ютеру", повідомляють Патріоти України.

Маск побоюється, що штучний інтелект створить "безсмертного диктатора, від якого ніколи не позбутися". Він зможе пережити окремих лідерів або партії, а також стати постійним джерелом гноблення. "Це дуже важливе питання. Це вплине на наше життя таким чином, який ми зараз не можемо собі уявити", - підкреслив він.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...