Хіти тижня. Бойовик "ДНР" з Якутії здався українській поліції

У Бахмутському районі Донецької області поліцейським здався громадянин РФ, який воював за бойовиків «ДНР».

Як з'ясувалося, 24-річний уродженець республіки Саха (Якутія) в Україну приїхав в 2006 році. У червні 2014 року набув ряди незаконних збройних формувань «ДНР», передають Патріоти України з посиланням на повідомлення поліції області.
Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпосту біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр. Після звільнення Бахмутського району українськими бійцями він втік і чотири роки переховувався в Росії, Криму, а також на території України.
Нещодавно він повернувся в Часів Яр. Дізнавшись, що існує програма «Повернись додому», яка дає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, колишній бойовик добровільно прийшов в поліцію, зазначили правоохоронці. У найманця був паспорт громадянина України, який виявився підробленим.
Відкрито кримінальне провадження за статтею про створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території України.
Опублікував: Олег Устименко

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...