Хіти тижня. Будьте обережні! - В Україну прийшла нова афера

Українці стають жертвами нової напівлегальної схеми. На мобільні телефони, поштові адреси приходять повідомлення про великий виграш. А щоб забрати гроші, потрібно пройти реєстрацію через телефон.

Про те, як замість обіцяних грошей українці отримують "засоби для схуднення" — далі у матеріалі, передають Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

"Швидше заберіть 360 тис. грн! Номер телефону ХХХХ (безкоштовно). Ваш код ХХХ", — SMS із таким текстом від імені компанії Пошторг масово розсилають українцям.

Компанія із цією назвою розміщує рекламні матеріали в українських ЗМІ. І жодного слова про її продукцію — тільки про подарунки. На сайті Пошторгу на головній сторінці знову інформація про розіграші сотень тисяч гривень і фотографії задоволених переможців.

За вказаним номером телефону відповіла оператор Аліна. Перш за все вона розповіла про те, що дзвінок безкоштовний, а конфіденційність даних гарантується.— Назвіть код, який прийшов вам у SMS, — каже оператор. У відповідь ми озвучили декілька випадкових чисел, у ту ж секунду Аліна підтвердила: код правильний.— Ваш номер телефону обраний програмою у випадковому порядку. Ми зараз проводимо акцію і розігруємо 360 тис. грн. Ви бажаєте пройти реєстрацію і отримати ваш приз? — продовжує дівчина.

Після реєстрації нібито інформація потрапляє у призову комісію, а вона вже вибирає, кому дістанеться виграш. При цьому наш номер уже переможець, достатньо лише пройти реєстрацію. Причому не обов'язково отримувати SMS, щоб брати участь у розіграші. Заповнити таку ж анкету можна на сайті Пошторгу.

Пройшовши реєстрацію, оператор пропонує почекати п'ять днів, поки комісія не прийме рішення. Що цікаво, вказаний у SMS номер телефону дійсно безкоштовний, а під час "реєстрації" оператор запевняє, що ні за що не доведеться платити.— А яка профільна діяльність вашої компанії?— Ми вже 25 років займається продажем товарів для здоров'я, як для чоловіків, так і для жінок... — розповідає оператор Аліна.

Після того, як "переможець" пройшов уже майже всі етапи відбору і до 360 тис. нібито "зовсім близько", виявляється, що у розіграші можуть брати участь тільки клієнти компанії. Тому перед отриманням призу пропонують купити у них товарів на мінімальну суму 250-500 грн. Більшість товарів — біологічно активні харчові добавки (БАДи). Порошок, ефективність якого ніким не доведена. Виконавши останню умову, клієнтам кажуть, що третій етап відбору вони завалили.

Для переконливості й реклами в ЗМІ декільком учасникам "конкурсу" дійсно можуть вручити приз. Зрозуміло, про 360 тис. грн не йдеться. За компанією Пошторг ховається ТОВ "С-Мейл", яку зареєструвала якась Людмила Уфінцева у січні цього року.Читайте дрібним шрифтомВ одному із розділів на сайті Пошторг, виконуючи закон України, розмістили договір із умовами конкурсу. У документі написано, що "переможцем" називають усіх, хто отримав рекламне повідомлення від компанії. Тобто звинуватити в шахрайстві продавців БАДів не вдасться.

Крім того, подарунок вони можуть вибрати самостійно. Причому за правилами це може бути що завгодно, хоч 360 тис. грн, хоч дві упаковки добавки "для гарної потенції". А заявляючи, що їхній призовий фонд — більше мільйона і нібито вони вручать 360 тис. грн, вони також діють згідно з договором. У ньому зазначено, що суму можна змінювати у будь-який момент і в будь-який бік.

Щоб підтвердити, що ви ознайомлені з договором, достатньо взяти участь в акції. Усі "хитрощі" схеми продажів прописані в договорі. І для того, щоб не купувати непотрібні БАДи в надії отримати багатотисячний приз, варто спершу ознайомитися із письмовими правилами, де є печатка і підпис представника компанії.

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...

Тису перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...