Йдеться про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.
При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососі з Японії і Камчатки, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичних розладів. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Відзначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.
Верховна Рада прийняла в цілому як закон законопроєкт 13229 про внесення змін до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо проходження військової служби за контрактом особами, які досягли граничного віку перебування на військовій службі...
Шеф-кухаря, ресторатора та блогера Євгена Клопотенка, який розробив меню для українських шкіл, звинуватили у тому, що страви, які він рекомендував готувати дітям, несмачні. Натомість сам Клопотенко не розгубився і дав обʼємну відповідь на такі претензі...