Хіти тижня. "Будувала на Донбасі "рускій мір": З України в Білорусь втекла одіозна чиновниця часів Януковича (фото)

Ірина Зайцева очолила кафедру іноземних мов Вітебського державного університету.

Ірина Зайцева. Фото: соцмережі.

У Білорусь з України втекла одіозна українофобка Ірина Зайцева, яка раніше працювала проректором Луганського інституту культури і мистецтв. Журналіст Денис Казанський в Телеграм-каналі зазначив, що Зайцева також була депутатом Луганської облради від Партії регіонів, заступником міністра культури за президентства Віктора Януковича, передають Патріоти України.

"Дивний феномен. Знову бачимо прихильника "русского міра", якому не подобається "русскій мір". Просто якась епідемія. Зайцева і десятки інших депутатів, активістів, журналістів, які так довго боролися за "русский Донбас", забрали ноги з цього самого Донбасу, як тільки туди по-справжньому прийшов "русскій мір". Ніхто не хоче жити в звільнених від фашистів Донецьку і Луганську! Всі звалили - хто в Москву, хто в Білорусь. Як же так?" – повідомив він.

Як повідомляє "Наша Ніва", Зайцева очолила кафедру іноземних мов Вітебського державного університету. У своїй науковій діяльності педагог відома тим, що будучи завідуючою кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Луганського університету культури і мистецтв перевела викладання дисциплін "Історія України" та "Історія української культури" з української на російську мову, на чому не зупинилася і запропонувала філологам викладати українську мову російською, залишивши українською тільки приклади.

Зайцева не раз вона називала себе захисницею "русского міра" і російської мови. "Психологи багатьох країн давно довели, що при навчанні дитини нерідною мовою його інтелектуальний потенціал знижується на 45-50%!" – заявляла вона в 2009 році.

При цьому Казанський підкреслив, що коли на Донбас прийшов "русскій мір", Зайцева поїхала з "ЛНР". "Чомусь борці за "русскій мір" завжди будують цей "русскій мір" для інших, а самі біжать від нього подалі. Куди завгодно, аби тільки не в "молоді республіки"- хоч до Києва, хоч в Москву, хоч в Вітебськ", – підсумував журналіст.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...