Хіти тижня. Чекісти рулять: У Росії студента юрфаку посадили на 2,5 роки за дипломну роботу

Студент 5 курсу юридичного факультету Воронезького економіко-правового інституту Олександр Крузе навесні 2017 року захищав дипломну роботу на тему “Екстремізм у сучасних умовах: міжнародні аспекти протидії”.

“Ще на першому курсі викладачі проводили бесіду про майбутні дипломні роботи, де акцент ставився на те, що студенти багато тем обходять стороною, бо для цього необхідно проводити довгострокові дослідження. За приклад привели екстремізм. Ну ось я і вирішив взяти його "на розробку", - пояснив Олександр, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

У липні 2017 року у квартиру студента прийшли співробітники ФСБ і відвезли його до управління спецслужби. Олександр не зрозумів, що сталося. Він розповідає, що працівники спецслужби питали у нього про ненависть до комуністів, євреїв, кавказців та негрів.

“Я пояснював, що, по-перше, веду наукову роботу, по-друге, все, що я репостив, є у інтернеті і його досі не заборонили. Тобто всі звинувачення на мою адресу - це маячня якась. А потім я згадав, що читав, як у нас, в Старому Осколі, вже був один такий випадок - хлопця посадили за репост. І тут вже я остаточно прокинувся”, - розповів Крузе.

Виявилося, що хлопця затримали за репост із зображеннями перекресленого серпа і молота з підписом “На деревах замість листя висіти будуть комуністи”, двох солдатів, яких перекреслено зіркою Давида, російського та українського прапорів з написом “Перетворимо війну братовбивчу на війну визвольну”, слів націонал-соціаліста Максима Базильова про те, що “Москва перестає бути містом російських”, і його висловлювання про уряд: “Знайте, владу у власній державі ніхто вам на блюдечку не піднесе. Буде кров, будуть сльози наших матерів”.

Вже у кінці липня проти Крузе порушили справу за статтею “Розпалювання ненависті або ворожнечі та приниження людської гідності”. У результаті студента засудили до 2,5 років колонії-поселення. Також йому заборонили користуватися інтернетом на півтора року. На рішення міського суду сім'я вже подала апеляцію, яку розглянуть 12 лютого.

Опублікував: Олег Устименко

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...